DARDANEL
Ton Reklam Genel

İnsanın “Yaratılış Gayesi” nedir?

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 17.10.2024 - 16:35, Güncelleme: 17.10.2024 - 16:35
 

İnsanın “Yaratılış Gayesi” nedir?

TON TV ekranlarında Hasan Narin ile Dur Yolcu programında bu hafta “İnsanlık nereye gidiyor?, Yaratılış amacımız nedir?” soruları üzerine sohbet edildi.
Çanakkale Cezaevi Vaizi Hasan Narin, Çanakkale’nin tek internet televizyon kanalı TON TV ekranlarından canlı olarak her hafta saat 15:00’da verdiği “Hasan Narin ile Dur Yolcu” programında program konuğu olan eski  ve emekli İl Müftüsü Hıdır Bayrak oldu. Vaiz Hasan Narin, program açılışında aşk ve insan üzerine değindiği “Başkaldırı” adlı kendi şiiriyle başladı. Yola çıkmak gerek! Yol var, yolda olana da yok denilen. İnsan var, varlığından bihaber edilen, Yol da var, ben de varım diyerek, başkaldırıp yola çıkmak gerek.. Değil mi ki, sevgisizliğin dayatıldığı dünyamızda aşk şiiri yazmak bile başkaldırıdır, Yol yok, sen yoksun diyene inat, Yol da var ben de varım diyerek Başkaldırıp yola çıkmak gerek! Programda Vaiz Narin, yaşadığımız coğrafyada, savaşların zulmün ve haksızlıkların yaşandığını ve “iyi insan” olma amacımızı bir anlamda kaybettiğimizi ifade ederek buna bir “başkaldırı” olması amacı ile  şiirini paylaştığını ifade etti. Emekli eski Müftü Hıdır Bayrak ise konuk olarak katıldığı programda; insanın yaratılış gayesinde olan “iyilik” ve “iyi insan” olma yolunda önemli bir amacın olduğunu belirtti. İbadet etmeyi Allah’a kulluk etmeyi insanların unuttuğunu belirten Bayrak, Günümüzde her şeyi hızlıca tüketmeye alıştığımız için, kıymetini bilmediğimiz birçok şeyin olduğunu ifade etti.  Zaman, sağlık, başkasına yardım etmek, haksızlıklarda mağduru korumak gibi çok önemli insanlık vazifelerinin artık unutulduğunu belirtti.   
TON TV ekranlarında Hasan Narin ile Dur Yolcu programında bu hafta “İnsanlık nereye gidiyor?, Yaratılış amacımız nedir?” soruları üzerine sohbet edildi.

Çanakkale Cezaevi Vaizi Hasan Narin, Çanakkale’nin tek internet televizyon kanalı TON TV ekranlarından canlı olarak her hafta saat 15:00’da verdiği “ Hasan Narin ile Dur Yolcu” programında program konuğu olan eski  ve emekli İl Müftüsü Hıdır Bayrak oldu.

Vaiz Hasan Narin, program açılışında aşk ve insan üzerine değindiği “Başkaldırı” adlı kendi şiiriyle başladı.

Yola çıkmak gerek!

Yol var, yolda olana da yok denilen.

İnsan var, varlığından bihaber edilen,

Yol da var, ben de varım diyerek, başkaldırıp yola çıkmak gerek..

Değil mi ki, sevgisizliğin dayatıldığı dünyamızda aşk şiiri yazmak bile başkaldırıdır,

Yol yok, sen yoksun diyene inat,

Yol da var ben de varım diyerek

Başkaldırıp yola çıkmak gerek!

Programda Vaiz Narin, yaşadığımız coğrafyada, savaşların zulmün ve haksızlıkların yaşandığını ve “iyi insan” olma amacımızı bir anlamda kaybettiğimizi ifade ederek buna bir “başkaldırı” olması amacı ile  şiirini paylaştığını ifade etti.

Emekli eski Müftü Hıdır Bayrak ise konuk olarak katıldığı programda; insanın yaratılış gayesinde olan “iyilik” ve “iyi insan” olma yolunda önemli bir amacın olduğunu belirtti. İbadet etmeyi Allah’a kulluk etmeyi insanların unuttuğunu belirten Bayrak, Günümüzde her şeyi hızlıca tüketmeye alıştığımız için, kıymetini bilmediğimiz birçok şeyin olduğunu ifade etti.  Zaman, sağlık, başkasına yardım etmek, haksızlıklarda mağduru korumak gibi çok önemli insanlık vazifelerinin artık unutulduğunu belirtti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.