DARDANEL
Ton Reklam Genel

Palamut bolluğu yüz güldürüyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 16.10.2024 - 13:35, Güncelleme: 16.10.2024 - 16:58
 

Palamut bolluğu yüz güldürüyor

Palamut bolluğu hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Beyaz ve kırmızı ete göre oldukça ucuz olan tanesi bir kilogramı geçen palamut vatandaştan yoğun talep görüyor.
1 Eylül'de başlayan av sezonu sonrası yaşanan palamut bereketi devam ediyor. Geçen yıl hiç olmayan palamut, bu yıl adeta fışkırıyor. Yakın zamana kadar 500-600 gramlık palamutların ağırlığı bir kiloyu geçti. Balık hali esnaflarından Refik Varol; palamut bolluğunun hava şartları uygun gittiği sürece devam edeceğini belirterek Çanakkalelilere bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye etti. Vatandaşlar beyaz ve kırmızı ete göre oldukça ucuz olan balığa hücum ederken, balık hali esnafı talepten memnun. Çanakkale Balı hali tezgahlarında levrek 400 TL, Kalkan 750, Tekir 400 TL, Çipura 400 TL, Sardalye kilosu 150 TL, Kalamar 600 TL, İstavrit 200, Mezgit 250 TL, bir kiloyu geçen palamutlar da tanesi 150 TL’den satışa sunuluyor. Balıklara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise fiyatların şu anda kırmızı et ve tavuk etine göre oldukça uygun olduğunu, bu nedenle balık almayı tercih ettiklerini söylediler.
Palamut bolluğu hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürüyor. Beyaz ve kırmızı ete göre oldukça ucuz olan tanesi bir kilogramı geçen palamut vatandaştan yoğun talep görüyor.

1 Eylül'de başlayan av sezonu sonrası yaşanan palamut bereketi devam ediyor.

Geçen yıl hiç olmayan palamut, bu yıl adeta fışkırıyor. Yakın zamana kadar 500-600 gramlık palamutların ağırlığı bir kiloyu geçti.

Balık hali esnaflarından Refik Varol; palamut bolluğunun hava şartları uygun gittiği sürece devam edeceğini belirterek Çanakkalelilere bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye etti.

Vatandaşlar beyaz ve kırmızı ete göre oldukça ucuz olan balığa hücum ederken, balık hali esnafı talepten memnun. Çanakkale Balı hali tezgahlarında levrek 400 TL, Kalkan 750, Tekir 400 TL, Çipura 400 TL, Sardalye kilosu 150 TL, Kalamar 600 TL, İstavrit 200, Mezgit 250 TL, bir kiloyu geçen palamutlar da tanesi 150 TL’den satışa sunuluyor.

Balıklara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ise fiyatların şu anda kırmızı et ve tavuk etine göre oldukça uygun olduğunu, bu nedenle balık almayı tercih ettiklerini söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.