DARDANEL
Ton Reklam Genel

Yeni Kordon sahilinde izmaritler toplandı

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 10.07.2024 - 11:41, Güncelleme: 10.07.2024 - 12:09
 

Yeni Kordon sahilinde izmaritler toplandı

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yeni kordon sahilinde çevre duyarlılığına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte izmarit topladı.
Çanakkale Belediyesi çevre temizliğine yönelik farkındalık yaratılması amacıyla düzenlediği sahil temizliği etkinliklerine devam ediyor. ‘Atıksız ve izmaritsiz sahiller için’ sloganıyla geçtiğimiz haftalarda Güzelyalı da düzenlenen etkinliğin ardından bugün Yeni Kordon sahilinde de etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Katılımcılar, yeni kordon sahilinde bulunan izmaritleri temizledi. “Çevre bilincini arttırmamız lazım” Etkinlikte konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, çevre bilincinin arttırılması gerektiğini belirterek, “Yerleşim alanlarının içinde mavi bayraklı plajlarımızın olması çok önemli. Çevre duyarlılığını, çevre bilincini mutlaka arttırmamız lazım. Bakın burada sabah sahilimizde, kumsalımızda birçok sigara izmariti topluyoruz. Toplamaya da devam edeceğiz. Sahillerimizi, kıyılarımızı korumamız lazım. Biz canlı cansız tüm varlıklar bu ekosistemin, doğanın bir parçasıyız. Bunu asla unutmayacağız ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak zorundayız. Gelecek nesillerin temiz bir çevrede doğup büyüme hakları var. Onların haklarına saygılı olmalıyız. Ekosistem hakkı dediğimiz hak aslında gelecek nesillerin, daha doğmamış nesillerin hakkı.” dedi.  “Çevre yatırımları Türkiye’de örnek gösteriliyor” Başkan Erkek, Çanakkale Belediyesinin çevre yatırımlarının Türkiye’de örnek gösterildiğini belirterek, “Çanakkale Belediyesi'nin çevre yatırımları, çok yüksek maliyetli yatırımlar. Bu yatırımlar Türkiye'de örnek gösteriliyor. Bu hafta Barbaros mahallemizde sahil temizliği yapıyoruz. Bu etkinliklerimize devam edeceğiz, bir duyarlılık yaratmak, bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Lütfen hiç kimse izmaritini, zaten sigara içmesin hiç kimse de ama lütfen içenler de izmaritlerini kumun içine gömmesinler.” ifadelerine yer verdi.   HABER: ENİSHAN KESKİN  
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yeni kordon sahilinde çevre duyarlılığına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte izmarit topladı.

Çanakkale Belediyesi çevre temizliğine yönelik farkındalık yaratılması amacıyla düzenlediği sahil temizliği etkinliklerine devam ediyor. ‘Atıksız ve izmaritsiz sahiller için’ sloganıyla geçtiğimiz haftalarda Güzelyalı da düzenlenen etkinliğin ardından bugün Yeni Kordon sahilinde de etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Katılımcılar, yeni kordon sahilinde bulunan izmaritleri temizledi.

“Çevre bilincini arttırmamız lazım”

Etkinlikte konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, çevre bilincinin arttırılması gerektiğini belirterek, “Yerleşim alanlarının içinde mavi bayraklı plajlarımızın olması çok önemli. Çevre duyarlılığını, çevre bilincini mutlaka arttırmamız lazım. Bakın burada sabah sahilimizde, kumsalımızda birçok sigara izmariti topluyoruz. Toplamaya da devam edeceğiz. Sahillerimizi, kıyılarımızı korumamız lazım. Biz canlı cansız tüm varlıklar bu ekosistemin, doğanın bir parçasıyız. Bunu asla unutmayacağız ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak zorundayız. Gelecek nesillerin temiz bir çevrede doğup büyüme hakları var. Onların haklarına saygılı olmalıyız. Ekosistem hakkı dediğimiz hak aslında gelecek nesillerin, daha doğmamış nesillerin hakkı.” dedi.

 “Çevre yatırımları Türkiye’de örnek gösteriliyor”

Başkan Erkek, Çanakkale Belediyesinin çevre yatırımlarının Türkiye’de örnek gösterildiğini belirterek, “Çanakkale Belediyesi'nin çevre yatırımları, çok yüksek maliyetli yatırımlar. Bu yatırımlar Türkiye'de örnek gösteriliyor. Bu hafta Barbaros mahallemizde sahil temizliği yapıyoruz. Bu etkinliklerimize devam edeceğiz, bir duyarlılık yaratmak, bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Lütfen hiç kimse izmaritini, zaten sigara içmesin hiç kimse de ama lütfen içenler de izmaritlerini kumun içine gömmesinler.” ifadelerine yer verdi.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.