17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Velilerden yeni eğitim öğretim yılı mesajları

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 07.09.2024 - 15:53, Güncelleme: 07.09.2024 - 16:27
 

Velilerden yeni eğitim öğretim yılı mesajları

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül pazartesi günü başlıyor. Öğrencilerin her daim yanında olan aileleri de yeni eğitim öğretim yılından beklentilerini Ton Tv mikrofonları ile paylaştı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda ilk dersin ‘’Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’’ olması ile ilgili de açıklamalarda bulundular.
3 ay süren yaz tatili sona gelindi. Pazartesi günü milyonlarca öğrenci 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlangıç yapacak. Öğrencilerin bu süreçte en büyük destekçileri ile ebeveynleri oldu. Okul alışverişleri yapıldı, yeni sürece başlangıç için hazırlıklar tamamlandı. Ebeveynler yeni eğitim öğretim yılından dileklerini ton tv mikrofonları ile paylaştı. Öğrencilere başarılar, anne-babalara ise kolaylıklar dileyen veliler, yeni eğitim döneminin hem çocuklar hem de aileler için verimli geçmesini temenni etti. Bazı veliler, özellikle okul kıyafetleri alışverişinin ekonomik açıdan zorlayıcı olabileceğine dikkat çekerek, bu konuda daha uygun fiyatlı seçeneklerin sunulması gerektiğini ifade etti. İlk ders "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" Milli Eğitim Bakanlığı ise eğitim öğretim yılının ilk dersi ile ilgili yeni bir karar aldı. Buna göre 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının ilk haftasının ilk dersi "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" teması ile işlenecek. Peki Çanakkaleli velilerin ilk ders ile ilgili düşünceleri neler? Çanakkale'de mikrofon uzatılan veliler, Gazze halkı için duydukları üzüntüyü dile getirirken, eğitim sistemindeki yeniliklerin bu şekilde yapılmaması gerektiğini ifade etti. Veliler, henüz çok küçük yaşta olan çocuklarının ekonomik kaygılar güttüğünü belirterek, öncelikle çözüme kavuşturulması gereken konunun, çocukların gelecek kaygısının ortadan kaldırılması olduğunu vurguladı. Bir veli, çocuklara anlatılacak olan bu ilk dersin, özellikle bu yaş grubu için uygun olmadığını da belirtti. "Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler, çocukların yaşına ve psikolojik gelişimine uygun olmalı," diyen veli, çocukların kaygı ve endişe yerine güven ve umut dolu bir eğitim süreci yaşamalarının önemine dikkat çekti.
2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül pazartesi günü başlıyor. Öğrencilerin her daim yanında olan aileleri de yeni eğitim öğretim yılından beklentilerini Ton Tv mikrofonları ile paylaştı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda ilk dersin ‘’Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’’ olması ile ilgili de açıklamalarda bulundular.

3 ay süren yaz tatili sona gelindi. Pazartesi günü milyonlarca öğrenci 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlangıç yapacak. Öğrencilerin bu süreçte en büyük destekçileri ile ebeveynleri oldu. Okul alışverişleri yapıldı, yeni sürece başlangıç için hazırlıklar tamamlandı. Ebeveynler yeni eğitim öğretim yılından dileklerini ton tv mikrofonları ile paylaştı.

Öğrencilere başarılar, anne-babalara ise kolaylıklar dileyen veliler, yeni eğitim döneminin hem çocuklar hem de aileler için verimli geçmesini temenni etti. Bazı veliler, özellikle okul kıyafetleri alışverişinin ekonomik açıdan zorlayıcı olabileceğine dikkat çekerek, bu konuda daha uygun fiyatlı seçeneklerin sunulması gerektiğini ifade etti.

İlk ders "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi"

Milli Eğitim Bakanlığı ise eğitim öğretim yılının ilk dersi ile ilgili yeni bir karar aldı. Buna göre 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının ilk haftasının ilk dersi "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" teması ile işlenecek.

Peki Çanakkaleli velilerin ilk ders ile ilgili düşünceleri neler?

Çanakkale'de mikrofon uzatılan veliler, Gazze halkı için duydukları üzüntüyü dile getirirken, eğitim sistemindeki yeniliklerin bu şekilde yapılmaması gerektiğini ifade etti. Veliler, henüz çok küçük yaşta olan çocuklarının ekonomik kaygılar güttüğünü belirterek, öncelikle çözüme kavuşturulması gereken konunun, çocukların gelecek kaygısının ortadan kaldırılması olduğunu vurguladı.

Bir veli, çocuklara anlatılacak olan bu ilk dersin, özellikle bu yaş grubu için uygun olmadığını da belirtti. " Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler, çocukların yaşına ve psikolojik gelişimine uygun olmalı," diyen veli, çocukların kaygı ve endişe yerine güven ve umut dolu bir eğitim süreci yaşamalarının önemine dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.