17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Planlı tarım uygulaması başlıyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 16.09.2024 - 13:46, Güncelleme: 16.09.2024 - 15:20
 

Planlı tarım uygulaması başlıyor

Türkiye’de yapılacak olan üretim planlamasıyla planlı tarım uygulaması başlıyor. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, planlı tarım uygulaması kapsamında Çanakkale’de 13 ürün yetiştirileceğini açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı planlı tarım uygulamasını hayata geçiriyor. Uygulama kapsamında, üretilecek ürün veya ürün gruplarının arz ve talep miktarlarına göre belirlenmesi amaçlanıyor. Ayrıca ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, planlı tarım uygulaması hakkında Ton Tv mikrofonlarına yaptığı açıklamada, Çanakkale’de 13 ürünün yetiştirileceğini belirterek, “Bu yıl itibaren bakanlığımızın talimatıyla 2024- 2025 üretim yılında planlı tarıma geçildi. Tüm Türkiye’de uygulanan bu karar aslında çok doğru ve geç kalınmış bir karar. Planlı tarım ile birlikte artık ne ürettiğimizi bileceğiz, üretmemiz gereken kadar üreteceğiz.  Yurt dışına ne sevk edileceğini bileceğiz, kısacası çiftçi ürettiği üründen yüzde 90 para kazanabilecek. Planlı tarım ile birlikte Çanakkale’mizde 13 ana ürün belirlendi. Bu 13 ürün içerisinde buğday, arpa, ayçiçeği, çeltik, meyvesine kadar hepsi var. Bunların haricinde her ile özel komisyonlar kuruldu, bu kurul kararına göre ilde ne yetiştirilmesi gerekiyorsa bunlara da 13 ürüne ilaveten gündeme alındı ve bunlarda dikilebilecek.” dedi.
Türkiye’de yapılacak olan üretim planlamasıyla planlı tarım uygulaması başlıyor. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, planlı tarım uygulaması kapsamında Çanakkale’de 13 ürün yetiştirileceğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı planlı tarım uygulamasını hayata geçiriyor.

Uygulama kapsamında, üretilecek ürün veya ürün gruplarının arz ve talep miktarlarına göre belirlenmesi amaçlanıyor. Ayrıca ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, planlı tarım uygulaması hakkında Ton Tv mikrofonlarına yaptığı açıklamada, Çanakkale’de 13 ürünün yetiştirileceğini belirterek, “Bu yıl itibaren bakanlığımızın talimatıyla 2024- 2025 üretim yılında planlı tarıma geçildi. Tüm Türkiye’de uygulanan bu karar aslında çok doğru ve geç kalınmış bir karar. Planlı tarım ile birlikte artık ne ürettiğimizi bileceğiz, üretmemiz gereken kadar üreteceğiz.  Yurt dışına ne sevk edileceğini bileceğiz, kısacası çiftçi ürettiği üründen yüzde 90 para kazanabilecek. Planlı tarım ile birlikte Çanakkale’mizde 13 ana ürün belirlendi. Bu 13 ürün içerisinde buğday, arpa, ayçiçeği, çeltik, meyvesine kadar hepsi var. Bunların haricinde her ile özel komisyonlar kuruldu, bu kurul kararına göre ilde ne yetiştirilmesi gerekiyorsa bunlara da 13 ürüne ilaveten gündeme alındı ve bunlarda dikilebilecek.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.