17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Öğrencilere bağımlılık uyarısı

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 14.09.2024 - 14:30, Güncelleme: 14.09.2024 - 16:29
 

Öğrencilere bağımlılık uyarısı

Eğitimin başladığı çocukların yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre edindiği şu günlerde uzmanlar uyarıyor. Çocukları ve gençleri madde bağımlılığına götüren en önemli nedenlerden biri merak ve özendirme.
Okullar açıldı. Milyonlarca öğrenci eğitim öğretime başlarken yeni okul, çevre, sınıf ve yeni arkadaşlıklar, çocuğun yeni alışkanlıklar edinmesine de kapı açabiliyor. Çocukların yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre edindiği şu günlerde uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Pedagog Hakan Şahintürk; çocukları ve gençleri madde bağımlılığına götüren en önemli nedenlerden birinin “merak” olduğunu, belirterek yeni okul dönemlerindeki risklere dikkat çekti. Anne ve babaların tutumu konusunda da önemli tavsiyelerde bulunan Şahintürk; şöyle devam etti: Pedagog Hakan Şahintürk; ‘’ Çevremizdeki okullarda sıklıkla görüyoruz. Ortaokul çağındaki çocukların sigara, uyuşturucu ve alkol bağımlığı ile tanışıyor. Sigara içilen evde çocuk da sigara içiyor. Bunu özendirme noktasında arkadaşlarının da zorlaması ile çocuk keyif verici maddeye karşı eğilimi artıyor. Bir kereden bir şey olmaz mantığı bağımlılığa neden oluyor. Burada anne ve babanın çocuğa karşı tutumu spor yapıyorsanız çocuk spor yapar. Hobiniz varsa çocuğun da hobisi olur. Sigara kullanmıyorsanız çocuk da kullanmaz. Bu çok net. Bu konuda topyekün bir hareket lazım Okullarda rehberlik servislerinde uzmanlar tarafından bilinçlendirme yapılmalıdır.’’
Eğitimin başladığı çocukların yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre edindiği şu günlerde uzmanlar uyarıyor. Çocukları ve gençleri madde bağımlılığına götüren en önemli nedenlerden biri merak ve özendirme.

Okullar açıldı. Milyonlarca öğrenci eğitim öğretime başlarken yeni okul, çevre, sınıf ve yeni arkadaşlıklar, çocuğun yeni alışkanlıklar edinmesine de kapı açabiliyor.

Çocukların yeni arkadaşlıklar ve sosyal çevre edindiği şu günlerde uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor.

Pedagog Hakan Şahintürk; çocukları ve gençleri madde bağımlılığına götüren en önemli nedenlerden birinin “merak” olduğunu, belirterek yeni okul dönemlerindeki risklere dikkat çekti.

Anne ve babaların tutumu konusunda da önemli tavsiyelerde bulunan Şahintürk; şöyle devam etti:

Pedagog Hakan Şahintürk; ‘’ Çevremizdeki okullarda sıklıkla görüyoruz. Ortaokul çağındaki çocukların sigara, uyuşturucu ve alkol bağımlığı ile tanışıyor. Sigara içilen evde çocuk da sigara içiyor. Bunu özendirme noktasında arkadaşlarının da zorlaması ile çocuk keyif verici maddeye karşı eğilimi artıyor. Bir kereden bir şey olmaz mantığı bağımlılığa neden oluyor. Burada anne ve babanın çocuğa karşı tutumu spor yapıyorsanız çocuk spor yapar. Hobiniz varsa çocuğun da hobisi olur. Sigara kullanmıyorsanız çocuk da kullanmaz. Bu çok net. Bu konuda topyekün bir hareket lazım Okullarda rehberlik servislerinde uzmanlar tarafından bilinçlendirme yapılmalıdır.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.