DARDANEL
Ton Reklam Genel

Sıcaklıklar arttı Atikhisar’da su seviyesi düştü

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 09.07.2024 - 13:24, Güncelleme: 09.07.2024 - 16:52
 

Sıcaklıklar arttı Atikhisar’da su seviyesi düştü

Çanakkale’nin tarımsal sulamada ve içme suyu kullanımında tek kaynağı olan atikhisar barajı kente sıcak geçen günlerin ardından yüzde 81 doluluk seviyesine geriledi.
Havaların ısınmasıyla kış aylarında doluluk oranı yüzde yüze yaklaşan; 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip  Atikhisar Barajı’nda su seviyesi düştü Çanakkale’nin tarımsal sulama ve içme suyu kullanımında tek kaynağı olan Atikhisar’da İlkbahar mevsiminde karların erimesi ve yağmur sularıyla yüzde 93’e varan doluluk oranı kaydedilmişti. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin de etkisiyle su azaldı. Mayıs ayında yaklaşık 50.202 milyon metreküp su bulunan barajda su seviyesi 8 Temmuz Salı günü itibariyle yaklaşık 44.198 milyon metreküp olarak ölçüldü. Yüzde 93 olan doluluk oranı da yüzde 81.7’ e geriledi.   HABER: ENİSHAN KESKİN
Çanakkale’nin tarımsal sulamada ve içme suyu kullanımında tek kaynağı olan atikhisar barajı kente sıcak geçen günlerin ardından yüzde 81 doluluk seviyesine geriledi.

Havaların ısınmasıyla kış aylarında doluluk oranı yüzde yüze yaklaşan; 54 milyon 115 bin metreküp su kapasitesine sahip  Atikhisar Barajı’nda su seviyesi düştü

Çanakkale’nin tarımsal sulama ve içme suyu kullanımında tek kaynağı olan Atikhisar’da İlkbahar mevsiminde karların erimesi ve yağmur sularıyla yüzde 93’e varan doluluk oranı kaydedilmişti.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin de etkisiyle su azaldı.

Mayıs ayında yaklaşık 50.202 milyon metreküp su bulunan barajda su seviyesi 8 Temmuz Salı günü itibariyle yaklaşık 44.198 milyon metreküp olarak ölçüldü.

Yüzde 93 olan doluluk oranı da yüzde 81.7’ e geriledi.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.