17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Sahipsiz Sokak Hayvanları için çözüm vatandaştan

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 07.09.2024 - 16:35, Güncelleme: 07.09.2024 - 16:50
 

Sahipsiz Sokak Hayvanları için çözüm vatandaştan

Anayasa Mahkemesi, sokak hayvanları yasasını tekrar gündemine aldı. Bu tartışmalar sürerken birçok belediye sosyal medya hesaplarından birçok patili dostu sahiplendirme ilanları açmaya başladı.
Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren 17 maddelik teklif 30 Temmuz 2024 tarihinde meclisten geçti ve 02.08.2024 tarihinde de resmi gazetede yayınlanmıştı. Anayasa Mahkemesi (AYM) sokak hayvanları yasasını tekrar gündemine aldı. AYM sokak hayvanları hakkında çıkarılan kanunun iptal edilmesi ve yürürlüğün durdurulması istemiyle açılan dava iki gün önce ilk oturumu yapıldı. Yapılan inceleme sonucunda AYM, başvuruda eksiklik tespit etmedi ve davanın daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine karar verdi. Çanakkale Belediyesi ise Temmuz ayının son haftasından itibaren barınakta bulunan sokak hayvanları için hem bakımlarını yapıp hem sahiplendirme çalışmalarını başlattı. Hatta barınaktan sahiplenilen patili dostların ilk traşınınyapılması  ve bakım masraflarının belediye tarafından  karşılanacağı gibi kampanyalar düzenlendi. Vatandaşta duyarlı davranmaya başladı Çanakkale içinde özellikle Mor Pati Derneği ve bir çok kişi sokakta gördüğü bakıma muhtaç, hasta, yavru köpeklerin sahiplenilmesi için daha fazla ilan vermeye başlayarak bu duyarlı yaklaşıma örnek olmaya başladı. TON TV Muhabirlerimizin de objektiflerine takılan bu minik patili dostları sahiplenmek isteyenler için adres ve irtibat bilgileri paylaşılmıştır. Objektifimize selam veren minik patili Avusturya Terrier dişi ve yavru köpek için Kemalpaşa Mahallesinde Gümrük Sokakta esnafın baktığı bölgede rastlayabilirsiniz. Aynı zamanda Çanakkale Mor Pati Derneği tarafından süreklil yapılan paylaşımlarda da size hayat boyu eşlik edecek patili dostunuzu bulabilirsiniz.
Anayasa Mahkemesi, sokak hayvanları yasasını tekrar gündemine aldı. Bu tartışmalar sürerken birçok belediye sosyal medya hesaplarından birçok patili dostu sahiplendirme ilanları açmaya başladı.

Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren 17 maddelik teklif 30 Temmuz 2024 tarihinde meclisten geçti ve 02.08.2024 tarihinde de resmi gazetede yayınlanmıştı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) sokak hayvanları yasasını tekrar gündemine aldı. AYM sokak hayvanları hakkında çıkarılan kanunun iptal edilmesi ve yürürlüğün durdurulması istemiyle açılan dava iki gün önce ilk oturumu yapıldı. Yapılan inceleme sonucunda AYM, başvuruda eksiklik tespit etmedi ve davanın daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine karar verdi.

Çanakkale Belediyesi ise Temmuz ayının son haftasından itibaren barınakta bulunan sokak hayvanları için hem bakımlarını yapıp hem sahiplendirme çalışmalarını başlattı. Hatta barınaktan sahiplenilen patili dostların ilk traşınınyapılması  ve bakım masraflarının belediye tarafından  karşılanacağı gibi kampanyalar düzenlendi.

Vatandaşta duyarlı davranmaya başladı

Çanakkale içinde özellikle Mor Pati Derneği ve bir çok kişi sokakta gördüğü bakıma muhtaç, hasta, yavru köpeklerin sahiplenilmesi için daha fazla ilan vermeye başlayarak bu duyarlı yaklaşıma örnek olmaya başladı.

TON TV Muhabirlerimizin de objektiflerine takılan bu minik patili dostları sahiplenmek isteyenler için adres ve irtibat bilgileri paylaşılmıştır.

Objektifimize selam veren minik patili Avusturya Terrier dişi ve yavru köpek için Kemalpaşa Mahallesinde Gümrük Sokakta esnafın baktığı bölgede rastlayabilirsiniz.

Aynı zamanda Çanakkale Mor Pati Derneği tarafından süreklil yapılan paylaşımlarda da size hayat boyu eşlik edecek patili dostunuzu bulabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.