17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Kantincilerden yüksek fiyat açıklaması

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 18.09.2024 - 15:31, Güncelleme: 18.09.2024 - 17:45
 

Kantincilerden yüksek fiyat açıklaması

Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanı ve Türkiye Kantinciler Federasyonu ikinci Başkanı Aziz Asan; okul kantinlerin fiyatlarından gelen şikayetler üzerine açıklama yaptı.
Okulların açılması ile birlikte velilerin kırtasiye, ulaşım, beslenme masrafları arttı. Okul servis ücretleri ve öğrencilerin kantin harcamaları velileri zorluyor. Ülke genelinde okul kantinlerindeki fiyat artışları velilerin tepkisini çekerken Kantinciler Derneği Başkanı ve Türkiye Kantinciler Federasyonu ikinci Başkanı Aziz Asan; gelen şikayetler üzerine açıklama yaptı. Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanı ve Türkiye Kantinciler Federasyonu ikinci Başkanı Aziz Asan ise başta kiralar olmak üzere artan maliyetleri fiyatlara yansıtmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Kantin kiraları çok yüksek Her yıl TÜFE oranında artış yapıldığına dikkat çeken Asan; ayrıca her 5 yılda bir de güncellendiğini söyleyerek; ‘’ Velilerin okul kantinlerindeki fiyatların yüksek olduğu yönünde şikayetleri var. Ancak bizim fiyatlarımızı Çanakkale Esnaf Odaları Birliği belirliyor. Bu fiyatların üzerine bizim çıkma şansımız yok hatta orada belirlenen fiyatların altında satmaya çalışıyoruz. Biz Çanakkale’de Milli Eğitime bağlı okullarda %10-%30 arasında indirimli sattırmaya çalışıyoruz. Okul kantinleri pahalı değil, fiyatların yüksek olmasındaki etken enflasyon ve kantin kiralarıdır. Kantin kiralarımız çok yüksek. Bu gün Çanakkale’de kirası 80 bin liranın üzerinde olan kantinimiz var. Bu kantin ayın 21 günü açık ve 5 teneffüs ile bir öğlen arasında ne satarsa kirayı toplayacak. Sigortasız eleman çalıştıramıyorsunuz, hepsi sigortalı. Maliyetlerimiz yükseliyor. Her yıl kiralara TÜFE oranında zam yapılıyor.  Bu yıl kira artış oranımız %65 ve 5 yıl sonunda komisyon toplanıyor ve bizim kiralarımız toplanıyor. Kiralar güncellendiğinde %100-%200 oranında zam yapılıyor’’ dedi. Gıda ürünlerine her gün zam geliyor Yüksek enflasyon yüzünden gıda fiyatlarına her gün zam geldiğini kaydeden Kantinciler Derneği Başkanı Aziz Asan; mümkün olduğunca öğrenci ve veliye destek olmaya çalıştıklarını ifade ederek; ‘’Enflasyon çok yüksek, ürünlere her gün zam geliyor. Daha önce Çanakkale kantinciler olarak toplu alım yapıyorduk, firmalarla sözleşme yapıyorduk ihale yapıyorduk. Kaliteli malı ucuza alıyorduk ama an firmalar bize bir haftalık fiyat veriyor. Toplu alımları bıraktık. Yine de öğrenciler bizim geleceğimiz. En makul şekilde fiyatlarımızı tutmaya çalışıyoruz.’’ Dedi.
Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanı ve Türkiye Kantinciler Federasyonu ikinci Başkanı Aziz Asan; okul kantinlerin fiyatlarından gelen şikayetler üzerine açıklama yaptı.

Okulların açılması ile birlikte velilerin kırtasiye, ulaşım, beslenme masrafları arttı. Okul servis ücretleri ve öğrencilerin kantin harcamaları velileri zorluyor.

Ülke genelinde okul kantinlerindeki fiyat artışları velilerin tepkisini çekerken Kantinciler Derneği Başkanı ve Türkiye Kantinciler Federasyonu ikinci Başkanı Aziz Asan; gelen şikayetler üzerine açıklama yaptı.

Çanakkale Kantinciler Derneği Başkanı ve Türkiye Kantinciler Federasyonu ikinci Başkanı Aziz Asan ise başta kiralar olmak üzere artan maliyetleri fiyatlara yansıtmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Kantin kiraları çok yüksek

Her yıl TÜFE oranında artış yapıldığına dikkat çeken Asan; ayrıca her 5 yılda bir de güncellendiğini söyleyerek; ‘’ Velilerin okul kantinlerindeki fiyatların yüksek olduğu yönünde şikayetleri var. Ancak bizim fiyatlarımızı Çanakkale Esnaf Odaları Birliği belirliyor. Bu fiyatların üzerine bizim çıkma şansımız yok hatta orada belirlenen fiyatların altında satmaya çalışıyoruz. Biz Çanakkale’de Milli Eğitime bağlı okullarda %10-%30 arasında indirimli sattırmaya çalışıyoruz. Okul kantinleri pahalı değil, fiyatların yüksek olmasındaki etken enflasyon ve kantin kiralarıdır. Kantin kiralarımız çok yüksek. Bu gün Çanakkale’de kirası 80 bin liranın üzerinde olan kantinimiz var. Bu kantin ayın 21 günü açık ve 5 teneffüs ile bir öğlen arasında ne satarsa kirayı toplayacak. Sigortasız eleman çalıştıramıyorsunuz, hepsi sigortalı. Maliyetlerimiz yükseliyor. Her yıl kiralara TÜFE oranında zam yapılıyor.  Bu yıl kira artış oranımız %65 ve 5 yıl sonunda komisyon toplanıyor ve bizim kiralarımız toplanıyor. Kiralar güncellendiğinde %100-%200 oranında zam yapılıyor’’ dedi.

Gıda ürünlerine her gün zam geliyor

Yüksek enflasyon yüzünden gıda fiyatlarına her gün zam geldiğini kaydeden Kantinciler Derneği Başkanı Aziz Asan; mümkün olduğunca öğrenci ve veliye destek olmaya çalıştıklarını ifade ederek; ‘’Enflasyon çok yüksek, ürünlere her gün zam geliyor. Daha önce Çanakkale kantinciler olarak toplu alım yapıyorduk, firmalarla sözleşme yapıyorduk ihale yapıyorduk. Kaliteli malı ucuza alıyorduk ama an firmalar bize bir haftalık fiyat veriyor. Toplu alımları bıraktık. Yine de öğrenciler bizim geleceğimiz. En makul şekilde fiyatlarımızı tutmaya çalışıyoruz.’’ Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.