17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Umurbey Sulama Kanallarından yavru ceylan kurtarıldı

Yaşam (Haber Bülteni) - | 18.09.2024 - 10:19, Güncelleme: 18.09.2024 - 13:42
 

Umurbey Sulama Kanallarından yavru ceylan kurtarıldı

Çanakkale Umurbey Köyünde sulama kanallarında kurtarılan yavru ceylan tekrar doğal ortamına salındı.
Lapseki'ye bağlı Umurbey Beldesinde sulama kanallarında zaman zaman yavru hayvanların akıntıya sürüklendiği görülmekte ve çevredeki vatandaşlar tarafından farkedilirse kurtarıldığı gözlenmektedir.  Umurbey Belediyesi tarafından sulama kanalları çevresinde çocukların da ebevensiz gezmemesi konusunda önemle uyarılar yapılmaktadır. Ancak zaman zaman akıntıya düşen yavru hayvanlar için tehlike devam etmekte. Umurbey Beldesi Sındal Köyü Muhtarı Halil Dinç kendisine haber verilmesi üzerine kanala düşüp panik olan yavru ceylanı kurtardı. Dinç: ceylanı sonra dağ alanına geri bıraktıklarını ifade eddir. 
Çanakkale Umurbey Köyünde sulama kanallarında kurtarılan yavru ceylan tekrar doğal ortamına salındı.

Lapseki'ye bağlı Umurbey Beldesinde sulama kanallarında zaman zaman yavru hayvanların akıntıya sürüklendiği görülmekte ve çevredeki vatandaşlar tarafından farkedilirse kurtarıldığı gözlenmektedir. 

Umurbey Belediyesi tarafından sulama kanalları çevresinde çocukların da ebevensiz gezmemesi konusunda önemle uyarılar yapılmaktadır. Ancak zaman zaman akıntıya düşen yavru hayvanlar için tehlike devam etmekte.

Umurbey Beldesi Sındal Köyü Muhtarı Halil Dinç kendisine haber verilmesi üzerine kanala düşüp panik olan yavru ceylanı kurtardı. Dinç: ceylanı sonra dağ alanına geri bıraktıklarını ifade eddir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.