17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Nihayet! Sosyal konutlarda dönüşüm başlıyor mu?

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 16.09.2024 - 15:06, Güncelleme: 16.09.2024 - 15:22
 

Nihayet! Sosyal konutlarda dönüşüm başlıyor mu?

Çanakkale’de siyasi çekişme nedeniyle kaderine terk edilen 860 ailenin oturduğu Sosyal Konutlarda kentsel dönüşüm başlıyor. Her an her dakika evlerinin yıkılma korkusuyla burun buna yaşayan konut sakinleri, inşaat şirketiyle anlaştı.
Çanakkale merkez İsmetpaşa Mahallesi’nde 1999 öncesi deprem yönetmeliklerine göre yapılan 860 ailenin oturduğu Sosyal Konutların talihi değişiyor mu? Çanakkale’nin deprem riski en çok olan binalarının bulunduğu Sosyal Konutlar, sorunu bu güne kadar  siyasi mecrada konuşulmaktan öteye geçememişti. Siyasi çekişmeler neticesinde bir türlü kentsel dönüşüme başlanamayan Sosyal Konut sakinleri yıllardır her an her dakika evlerinin yıkılma korkusuyla burun buna yaşıyor. Sosyal Konutlar da ilk kentsel dönüşüm toplantısı dönemin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan zamanında 2013 yılında yapılmıştı. Aradan 11 yıl geçerken, her seçim döneminde siyasilerin seçim vaadi oldu. Çözüm için somut adımların atılmadığı Sosyal Konutlar sakinleri artık harekete geçti. Çataltepeliler Dernek lokaline yakın Sarıçay’a cepheli binalara bir inşaat firması tarafından ‘’Sosyal Konutlarda Kentsel Dönüşüm Başladı’’ yazılı pankart asıldı.  Pankart Sosyal Konutların kentsel dönüşüm ile yeniden inşa edilmesini gündeme getirirken yıllarıdır siyasilerin oyuncağı olan fakat bir arpa boyu yol kat edilmeyen bölgede dönüşümün nasıl ve ne şekilde yapılacağı merakla bekleniyor.   Haber: Hülya Sertçe  
Çanakkale’de siyasi çekişme nedeniyle kaderine terk edilen 860 ailenin oturduğu Sosyal Konutlarda kentsel dönüşüm başlıyor. Her an her dakika evlerinin yıkılma korkusuyla burun buna yaşayan konut sakinleri, inşaat şirketiyle anlaştı.

Çanakkale merkez İsmetpaşa Mahallesi’nde 1999 öncesi deprem yönetmeliklerine göre yapılan 860 ailenin oturduğu Sosyal Konutların talihi değişiyor mu?

Çanakkale’nin deprem riski en çok olan binalarının bulunduğu Sosyal Konutlar, sorunu bu güne kadar  siyasi mecrada konuşulmaktan öteye geçememişti.

Siyasi çekişmeler neticesinde bir türlü kentsel dönüşüme başlanamayan Sosyal Konut sakinleri yıllardır her an her dakika evlerinin yıkılma korkusuyla burun buna yaşıyor.

Sosyal Konutlar da ilk kentsel dönüşüm toplantısı dönemin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan zamanında 2013 yılında yapılmıştı. Aradan 11 yıl geçerken, her seçim döneminde siyasilerin seçim vaadi oldu.

Çözüm için somut adımların atılmadığı Sosyal Konutlar sakinleri artık harekete geçti.

Çataltepeliler Dernek lokaline yakın Sarıçay’a cepheli binalara bir inşaat firması tarafından ‘’Sosyal Konutlarda Kentsel Dönüşüm Başladı’’ yazılı pankart asıldı. 

Pankart Sosyal Konutların kentsel dönüşüm ile yeniden inşa edilmesini gündeme getirirken yıllarıdır siyasilerin oyuncağı olan fakat bir arpa boyu yol kat edilmeyen bölgede dönüşümün nasıl ve ne şekilde yapılacağı merakla bekleniyor.

 

Haber: Hülya Sertçe

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.