17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Doğan Perinçek Çanakkale için uyardı

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 07.09.2024 - 11:34, Güncelleme: 07.09.2024 - 11:34
 

Doğan Perinçek Çanakkale için uyardı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Doğan Perinçek Çanakkale için uyarıda bulundu.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bu sabah saat 09.31’de 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, depremin merkez üssü Pazarcık olup, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Sarsıntı, Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de de hissedildi. Depremin ardından bölgede yaşayan halk panikle sokaklara döküldü. Yetkililer, herhangi bir can veya mal kaybı olup olmadığını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Depremle ilgili açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, "Şubat depremlerinin bir artçısını daha yaşadık. Bu tür artçı depremler 2-3 yıl daha devam edebilir ve bazıları 5 büyüklüğüne kadar ulaşabilir. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi. ''Gereken hazırlıkları yapmalıyız'' Perinçek, bu depremin bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, "Geleceğimiz ve yurttaşlarımız için maksimum tedbirleri almalıyız. Yakın zamanda Marmara ve Çanakkale bölgesinde depremler bekleniyor, bu nedenle gereken hazırlıkları yapmalıyız." ifadelerini kullandı. Deprem sonrası AFAD ekipleri, bölgede incelemelerini sürdürürken, vatandaşlara dikkatli olmaları ve acil durumlar için hazır bulunmaları çağrısı yapıldı.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Doğan Perinçek Çanakkale için uyarıda bulundu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bu sabah saat 09.31’de 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, depremin merkez üssü Pazarcık olup, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Sarsıntı, Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de de hissedildi. Depremin ardından bölgede yaşayan halk panikle sokaklara döküldü. Yetkililer, herhangi bir can veya mal kaybı olup olmadığını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Depremle ilgili açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, "Şubat depremlerinin bir artçısını daha yaşadık. Bu tür artçı depremler 2-3 yıl daha devam edebilir ve bazıları 5 büyüklüğüne kadar ulaşabilir. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

''Gereken hazırlıkları yapmalıyız''

Perinçek, bu depremin bir uyarı niteliğinde olduğunu belirterek, "Geleceğimiz ve yurttaşlarımız için maksimum tedbirleri almalıyız. Yakın zamanda Marmara ve Çanakkale bölgesinde depremler bekleniyor, bu nedenle gereken hazırlıkları yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası AFAD ekipleri, bölgede incelemelerini sürdürürken, vatandaşlara dikkatli olmaları ve acil durumlar için hazır bulunmaları çağrısı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.