DARDANEL
Ton Reklam Genel

Dardanos Tümülüsü turizme kazandırılıyor

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 14.07.2024 - 11:00, Güncelleme: 14.07.2024 - 16:11
 

Dardanos Tümülüsü turizme kazandırılıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi içinde yer alan Dardanos Tümülüsü’nde geçtiğimiz günlerde saha incelemeleri gerçekleştirilmişti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, bölgede yapılacak olan çalışmaları Ton Tv mikrofonlarına anlattı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi; Antik Çağ’dan kalma olduğu bilinen ve özellikle Troas bölgesinde önemli bir yerleşim yeri olan Dardanos antik kentinin parçası Dardanos Tümülüsü  için  harekete geçti Geçtiğimiz Nisan Ayında yaptığımız haberlerle, bakımsızlığı ve gördüğü zararlar dolayısıyla konuyu  gündeme getirmiş;  tümülüsün içler acısı halini paylaşmıştık. Etrafta biriken çöpler;  boş şişe atıkları, yıkılmış duvarları ile otlar arasında atıl kalmış Dardanos Tümülüsü artık turizme kazandırılacak. Geçtiğimiz hafta içerisinde ÇOMÜ; Dardanos Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan Tümülüs hakkında, önce Turizm Destinasyonu Oluşturma Çalıştayı gerçekleştirilmiş ardından da saha incelemeleri gerçekleştirilmişti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, bölgede gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında Ton Tv mikrofonlarına konuştu. Rektör Erenoğlu, “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin Dardanos yerleşkesine ismini veren Dardanos Tümülüsü bir kral mezarı ki konum itibariyle ve geçmişteki dönemler itibariyle Troya Antik Kenti'nin bir girişi bir uzantısı niteliğinde çok kıymetli bir alan. Fakat zaman zaman basına da yansıyor, sosyal medyaya yansıyor. Oranın mevcut durumu gerçekten özel çalışılması gerekiyor. Tekrar yeni turizm destinasyonu olarak kente kazandırılması gerekiyor. Teknolojiye dayalı bir tanıtım merkezi yapacağız. Dolayısıyla bir kral mezarının teknolojiye, sanal teknolojiye, metavers olanaklarına, VR teknolojilere dayalı olarak bir de oradan tabi çok büyük zamanında tarihi eserler çıkmış. Bu Troya Müzesi'nde şu an bunlar sergileniyor. Bunların sanal ortamda ve üç boyutlu yazıcılarla tekrar aslında uygun olarak aynı boyutlarda üretilip orada turizm Yerli ve yabancı turizm turistlerimize beğenilerine, bilgilerine sunmayı düşünüyoruz.” dedi. HABER: ENİSHAN KESKİN  
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi içinde yer alan Dardanos Tümülüsü’nde geçtiğimiz günlerde saha incelemeleri gerçekleştirilmişti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, bölgede yapılacak olan çalışmaları Ton Tv mikrofonlarına anlattı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi; Antik Çağ’dan kalma olduğu bilinen ve özellikle Troas bölgesinde önemli bir yerleşim yeri olan Dardanos antik kentinin parçası Dardanos Tümülüsü  için  harekete geçti

Geçtiğimiz Nisan Ayında yaptığımız haberlerle, bakımsızlığı ve gördüğü zararlar dolayısıyla konuyu  gündeme getirmiş;  tümülüsün içler acısı halini paylaşmıştık.

Etrafta biriken çöpler;  boş şişe atıkları, yıkılmış duvarları ile otlar arasında atıl kalmış Dardanos Tümülüsü artık turizme kazandırılacak.

Geçtiğimiz hafta içerisinde ÇOMÜ; Dardanos Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan Tümülüs hakkında, önce Turizm Destinasyonu Oluşturma Çalıştayı gerçekleştirilmiş ardından da saha incelemeleri gerçekleştirilmişti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, bölgede gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında Ton Tv mikrofonlarına konuştu. Rektör Erenoğlu, “Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin Dardanos yerleşkesine ismini veren Dardanos Tümülüsü bir kral mezarı ki konum itibariyle ve geçmişteki dönemler itibariyle Troya Antik Kenti'nin bir girişi bir uzantısı niteliğinde çok kıymetli bir alan. Fakat zaman zaman basına da yansıyor, sosyal medyaya yansıyor. Oranın mevcut durumu gerçekten özel çalışılması gerekiyor. Tekrar yeni turizm destinasyonu olarak kente kazandırılması gerekiyor. Teknolojiye dayalı bir tanıtım merkezi yapacağız. Dolayısıyla bir kral mezarının teknolojiye, sanal teknolojiye, metavers olanaklarına, VR teknolojilere dayalı olarak bir de oradan tabi çok büyük zamanında tarihi eserler çıkmış. Bu Troya Müzesi'nde şu an bunlar sergileniyor. Bunların sanal ortamda ve üç boyutlu yazıcılarla tekrar aslında uygun olarak aynı boyutlarda üretilip orada turizm Yerli ve yabancı turizm turistlerimize beğenilerine, bilgilerine sunmayı düşünüyoruz.” dedi.

HABER: ENİSHAN KESKİN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.