17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Dardanel sanat tutkunlarını buluşturacak

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 06.09.2024 - 15:16, Güncelleme: 06.09.2024 - 15:23
 

Dardanel sanat tutkunlarını buluşturacak

Bu sene kuruluşunun 40. yılını kutlayan Dardanel, 4 Ekim – 11 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Çanakkale Bienali ana destekçisi oldu. Bugüne kadar 500'ün üzerinde sanatçıya ev sahipliği yapan Çanakkale Bienali 4 Ekim itibariyle “Zamana Bırakmak” başlığıyla gençler, teknoloji, gelenek ve gelecek kavramlarına odaklanarak 9’uncu kez bölge halkının ve sanat tutkunlarının buluşma noktası olacak.
Dardanel, 9. Çanakkale Bienali’nin ana destekçisi olarak sanata ve kültüre olan desteğini 40. yılında çağdaş bir vizyonla sürdürüyor. 2008 yılından bu yana Çanakkale Bienali İnisiyatifi– CABININ tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en köklü ve özgün uluslararası sanat etkinlikleri arasında yer alan Bienal, Dardanel markasının da doğduğu topraklar olan Çanakkale’nin küresel çağdaş sanat ekosisteminde bir çekim merkezi olması vizyonuyla hareket ediyor. 4 Ekim’de başlayacak ve 11 Kasım 2024’e kadar devam edecek olan Bienal, “gençlik” olgusuna birbiriyle bağlantılı Gençlik Kültürü ve Sanat-Teknoloji, Küresel Konulara Taze Yaklaşımlar, Kültürün Aktarımında Sanat başlıkları altında üç eksen üzerine odaklanacak. Bugüne kadar 500'ün üzerinde sanatçıya ev sahipliği yapan Çanakkale Bienali’nin 9. edisyonu kapsayıcılık, etkileşim ve genç izleyicilerle diyaloğa güçlü bir vurgu yapacak. Uluslararası sanatçıların eserlerinden oluşan geniş bir seçkiyle Çanakkale’de yeniden sanatsal bir odak oluşturacak olan bienal, kent merkezinin yanı sıra Assos, Bozcaada ve Troas Bölgesi de dâhil olmak üzere Çanakkale'nin çeşitli mekânlarına yayılacak. Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen; "Dardanel olarak bu sene 9. edisyonu gerçekleştirilecek olan Çanakkale Bienali’nin üçüncü kez destekçisiyiz. Çanakkale, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli şehirlerinden biri. Çanakkale Bienali, şehrimizin ekonomik alanda değil, çağdaş sanat hayatında da ne kadar ileri bir noktada olduğunu tüm dünyaya gösteriyor. Sosyal, kültürel ve tarihsel açıdan birçok zenginliği barındıran kentimizde gerçekleştirilecek olan 9. Çanakkale Bienali’nin ana destekçisi olarak Çanakkale’nin kültürel hayatını zenginleştirmeyi, kenti bir çekim merkezi olarak konumlandırma vizyonunun taşıyıcısı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu seneki Çanakkale Bienali’nin, bölgemize, sanatseverlere ve katılımcılara ilham vermeye devam edeceğine, şehrimizin sosyal, kültürel yaşamına katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. 
Bu sene kuruluşunun 40. yılını kutlayan Dardanel, 4 Ekim – 11 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Çanakkale Bienali ana destekçisi oldu. Bugüne kadar 500'ün üzerinde sanatçıya ev sahipliği yapan Çanakkale Bienali 4 Ekim itibariyle “Zamana Bırakmak” başlığıyla gençler, teknoloji, gelenek ve gelecek kavramlarına odaklanarak 9’uncu kez bölge halkının ve sanat tutkunlarının buluşma noktası olacak.

Dardanel, 9. Çanakkale Bienali’nin ana destekçisi olarak sanata ve kültüre olan desteğini 40. yılında çağdaş bir vizyonla sürdürüyor. 2008 yılından bu yana Çanakkale Bienali İnisiyatifi– CABININ tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en köklü ve özgün uluslararası sanat etkinlikleri arasında yer alan Bienal, Dardanel markasının da doğduğu topraklar olan Çanakkale’nin küresel çağdaş sanat ekosisteminde bir çekim merkezi olması vizyonuyla hareket ediyor. 4 Ekim’de başlayacak ve 11 Kasım 2024’e kadar devam edecek olan Bienal, “gençlik” olgusuna birbiriyle bağlantılı Gençlik Kültürü ve Sanat-Teknoloji, Küresel Konulara Taze Yaklaşımlar, Kültürün Aktarımında Sanat başlıkları altında üç eksen üzerine odaklanacak. Bugüne kadar 500'ün üzerinde sanatçıya ev sahipliği yapan Çanakkale Bienali’nin 9. edisyonu kapsayıcılık, etkileşim ve genç izleyicilerle diyaloğa güçlü bir vurgu yapacak. Uluslararası sanatçıların eserlerinden oluşan geniş bir seçkiyle Çanakkale’de yeniden sanatsal bir odak oluşturacak olan bienal, kent merkezinin yanı sıra Assos, Bozcaada ve Troas Bölgesi de dâhil olmak üzere Çanakkale'nin çeşitli mekânlarına yayılacak.

Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen; " Dardanel olarak bu sene 9. edisyonu gerçekleştirilecek olan Çanakkale Bienali’nin üçüncü kez destekçisiyiz. Çanakkale, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli şehirlerinden biri. Çanakkale Bienali, şehrimizin ekonomik alanda değil, çağdaş sanat hayatında da ne kadar ileri bir noktada olduğunu tüm dünyaya gösteriyor. Sosyal, kültürel ve tarihsel açıdan birçok zenginliği barındıran kentimizde gerçekleştirilecek olan 9. Çanakkale Bienali’nin ana destekçisi olarak Çanakkale’nin kültürel hayatını zenginleştirmeyi, kenti bir çekim merkezi olarak konumlandırma vizyonunun taşıyıcısı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu seneki Çanakkale Bienali’nin, bölgemize, sanatseverlere ve katılımcılara ilham vermeye devam edeceğine, şehrimizin sosyal, kültürel yaşamına katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.