DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de kiralık konutlar 10 bin TL’den başlıyor

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 14.07.2024 - 13:12, Güncelleme: 14.07.2024 - 16:09
 

Çanakkale’de kiralık konutlar 10 bin TL’den başlıyor

Üniversiteden mezun olan öğrencilerin memleketine gitmesiyle birlikte Çanakkale’de kiralık konut fiyatlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Gayrimenkul Danışmanı Mustafa Alptuğ Akkoca, kiralık konut fiyatlarını Ton Tv mikrofonlarına anlattı.
Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sorunlar ve yüksek enflasyon, kira artışlarının başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Ülke genelinde artan yaşam maliyetleri, konut piyasasını da olumsuz etkiliyor. Özellikle büyük şehirlerde ve üniversite bölgelerinde kira fiyatlarının hızla yükselmesi, hem kiracıları hem de ev sahiplerini zorluyor. Bu kapsamda Çanakkale'de de kiralar vatandaşların ceplerini yakmaya devam ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Mustafa Alptuğ Akkoca, Çanakkale’de 1+1 kiralık ev fiyatlarının 10 bin TL’den başladığını belirtti. Akkoca, yaptığı açıklamasında, “Kiralar Çanakkale piyasasını baz aldığımızda Çanakkale merkezde Esenler, Barbaros, Cevatpaşa gibi mahallelerimizde 1+1 dairelerde 10 bin liranın altında bir seçenek bulma şansımız maalesef yok. 2+1 15 bin 20 bin bandında değişiyor. Yine 3+1 dairelerimizde 25 bin liradan başlıyor desek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Ama 20 bin lira, 18 bin liralarda 3+1 daireler var. Bina yaşı ile ilgili değişkenlik gösteriyor. Aslında dönemsel bu artışlar, düşüşler yaşanıyor ama bu yaşanmaların, bunların yaşanmasının sebebi aslında taleple ilgili. Üniversite öğrencileri gidiyor ama tayinciler geliyor. Bu durumda tayinciler geldiği için yine ev arayışı çok fazla olan insan bir anda geldiğinden fiyatları bu da artırıyor.” İfadelerine yer verdi.   HABER: ENİSHAN KESKİN  
Üniversiteden mezun olan öğrencilerin memleketine gitmesiyle birlikte Çanakkale’de kiralık konut fiyatlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Gayrimenkul Danışmanı Mustafa Alptuğ Akkoca, kiralık konut fiyatlarını Ton Tv mikrofonlarına anlattı.

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sorunlar ve yüksek enflasyon, kira artışlarının başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Ülke genelinde artan yaşam maliyetleri, konut piyasasını da olumsuz etkiliyor. Özellikle büyük şehirlerde ve üniversite bölgelerinde kira fiyatlarının hızla yükselmesi, hem kiracıları hem de ev sahiplerini zorluyor. Bu kapsamda Çanakkale'de de kiralar vatandaşların ceplerini yakmaya devam ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Mustafa Alptuğ Akkoca, Çanakkale’de 1+1 kiralık ev fiyatlarının 10 bin TL’den başladığını belirtti. Akkoca, yaptığı açıklamasında, “Kiralar Çanakkale piyasasını baz aldığımızda Çanakkale merkezde Esenler, Barbaros, Cevatpaşa gibi mahallelerimizde 1+1 dairelerde 10 bin liranın altında bir seçenek bulma şansımız maalesef yok. 2+1 15 bin 20 bin bandında değişiyor. Yine 3+1 dairelerimizde 25 bin liradan başlıyor desek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Ama 20 bin lira, 18 bin liralarda 3+1 daireler var. Bina yaşı ile ilgili değişkenlik gösteriyor. Aslında dönemsel bu artışlar, düşüşler yaşanıyor ama bu yaşanmaların, bunların yaşanmasının sebebi aslında taleple ilgili. Üniversite öğrencileri gidiyor ama tayinciler geliyor. Bu durumda tayinciler geldiği için yine ev arayışı çok fazla olan insan bir anda geldiğinden fiyatları bu da artırıyor.” İfadelerine yer verdi.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.