17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale Belediyesi’nden çiftçiye destek

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 06.09.2024 - 15:54, Güncelleme: 06.09.2024 - 16:01
 

Çanakkale Belediyesi’nden çiftçiye destek

Çanakkale Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısında Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yaz aylarında yaşanan orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erkek, yangınlardan etkilenen çiftçilere yönelik destek paketini duyurdu.
Başkan Erkek, "Bu yaz Eceabat, Ayvalık ve Ezine ilçelerimizde ciddi yangınlar yaşadık. Özellikle 15 Ağustos’ta Büyükanafartalar köyünde başlayan yangın, 700 hektar alanı etkiledi. Ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi kaybettik. Bu süreçte, Çanakkale Belediyesi olarak orman ekiplerimize her türlü desteği sağladık ve yangınlarda mücadele eden herkese teşekkür ediyorum," dedi. ‘’Yangında zarar gören çiftçilere 30 ton arpa ve buğday dağıtacağız’’ Erkek, yangınlarda zarar gören çiftçilere yönelik yardımları da açıkladı: "Çanakkale Belediyesi olarak ürettiğimiz tarımsal ürünlerden yaklaşık 30 ton arpa ve buğdayı, Çanakkale merkezde zarar gören çiftçilere önümüzdeki salı günü dağıtacağız," şeklinde konuştu. Tarihi Alan'daki yangınında neler yaşanmıştı? Çanakkale’de 15 Ağustos’ta saat 09.51’de Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü yakınlarında bir ziraat arazisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçramıştı Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden gelen ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 24 saat sonra kontrol altına alınabilmişti. Yangına havadan 9 uçak ve 12 helikopter, karadan ise 69 araç ve 450 personel müdahale etmişti. Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 700 hektar alan, yani 980 futbol sahası büyüklüğünde bir bölge zarar görmüştü.
Çanakkale Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısında Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yaz aylarında yaşanan orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erkek, yangınlardan etkilenen çiftçilere yönelik destek paketini duyurdu.

Başkan Erkek, "Bu yaz Eceabat, Ayvalık ve Ezine ilçelerimizde ciddi yangınlar yaşadık. Özellikle 15 Ağustos’ta Büyükanafartalar köyünde başlayan yangın, 700 hektar alanı etkiledi. Ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi kaybettik. Bu süreçte, Çanakkale Belediyesi olarak orman ekiplerimize her türlü desteği sağladık ve yangınlarda mücadele eden herkese teşekkür ediyorum," dedi.

‘’Yangında zarar gören çiftçilere 30 ton arpa ve buğday dağıtacağız’’

Erkek, yangınlarda zarar gören çiftçilere yönelik yardımları da açıkladı: "Çanakkale Belediyesi olarak ürettiğimiz tarımsal ürünlerden yaklaşık 30 ton arpa ve buğdayı, Çanakkale merkezde zarar gören çiftçilere önümüzdeki salı günü dağıtacağız," şeklinde konuştu.

Tarihi Alan'daki yangınında neler yaşanmıştı?

Çanakkale’de 15 Ağustos’ta saat 09.51’de Eceabat ilçesi Büyükanafarta köyü yakınlarında bir ziraat arazisinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçramıştı Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden gelen ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 24 saat sonra kontrol altına alınabilmişti. Yangına havadan 9 uçak ve 12 helikopter, karadan ise 69 araç ve 450 personel müdahale etmişti.

Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 700 hektar alan, yani 980 futbol sahası büyüklüğünde bir bölge zarar görmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.