17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri başladı

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 16.09.2024 - 17:03, Güncelleme: 16.09.2024 - 17:03
 

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri başladı

Çanakkale Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenleyeceği etkinlikler başladı.
Bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” teması ile 16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Hareketlilik Haftası, Çanakkale Belediyesinden Yürüyelim Arkadaşlar Hafta Başlangıç Yürüyüşüyle başladı.  Yürüyüşe, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  Yürüyüş Saat Kulesi önünde sona erdi.  Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle bugün belediyemizin önünde Saat Kulesi Meydanımıza bir yürüyüş gerçekleştirdik. Kamusal alanlarda paylaşım gerçekten çok önemli. Burası da küçük de olsa bir kamusal alan. kamusal alanlarımızda paylaşımları, etkinliklerimizi arttırmalıyız. Kamusal alanlarımızı mümkün olduğunca araçlardan arındırmalıyız. Daha çok yayaların, insanların, gençlerin, kadınların hep birlikte önemli etkinlikleri, paylaşımları kamusal alanlarda gerçekleştirmeliyiz. Tarih kenti, kültür kenti, turizm kenti, üniversite kenti olsun Çanakkale’de yayalaştırma artsın istiyoruz. Caddelerde, sokaklarda daha çok yayalar, daha çok bisikletliler olsun istiyoruz. Bunları da zaman içerisinde planlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Daha çok yürüyelim, daha çok bisiklete binelim. Mümkün olduğunca araçlarımızı kullanmayalım. Hem sağlığımız açısından hem iktisadi açıdan, hem kentin içerisindeki ulaşım açısından her açıdan çok önemli. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum.” 
Çanakkale Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenleyeceği etkinlikler başladı.

Bu yıl “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” teması ile 16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Hareketlilik Haftası, Çanakkale Belediyesinden Yürüyelim Arkadaşlar Hafta Başlangıç Yürüyüşüyle başladı. 

Yürüyüşe, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Levent Gürbüz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Yürüyüş Saat Kulesi önünde sona erdi.  Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle bugün belediyemizin önünde Saat Kulesi Meydanımıza bir yürüyüş gerçekleştirdik. Kamusal alanlarda paylaşım gerçekten çok önemli. Burası da küçük de olsa bir kamusal alan. kamusal alanlarımızda paylaşımları, etkinliklerimizi arttırmalıyız. Kamusal alanlarımızı mümkün olduğunca araçlardan arındırmalıyız. Daha çok yayaların, insanların, gençlerin, kadınların hep birlikte önemli etkinlikleri, paylaşımları kamusal alanlarda gerçekleştirmeliyiz. Tarih kenti, kültür kenti, turizm kenti, üniversite kenti olsun Çanakkale’de yayalaştırma artsın istiyoruz. Caddelerde, sokaklarda daha çok yayalar, daha çok bisikletliler olsun istiyoruz. Bunları da zaman içerisinde planlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Daha çok yürüyelim, daha çok bisiklete binelim. Mümkün olduğunca araçlarımızı kullanmayalım. Hem sağlığımız açısından hem iktisadi açıdan, hem kentin içerisindeki ulaşım açısından her açıdan çok önemli. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.