17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Yeni Kordon’da cankurtaranlar görev başında

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 28.08.2024 - 11:45, Güncelleme: 28.08.2024 - 16:39
 

Yeni Kordon’da cankurtaranlar görev başında

Çanakkale’nin gözde mekanlarından olan Yeni Kordon’da cankurtaranlar görevlerini sürdürüyor. Bölgede yaşanan boğulma vakalarına anında müdahale eden cankurtaranlar kendi görev alanlarında şu ana kadar bir boğulma vakası yaşanmadığını açıkladı.
Çanakkale Belediyesi’nin görevlendirdiği cankurtaranlar, plajlarda vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Özel eğitimler alan ve denize giren vatandaşları sürekli olarak izleyen Cankurtaranlar,  plajdaki herkesin güvenliğini sağlamak için pür dikkat çalışıyor. Yeni Kordon’daki mavi bayraklı Barış Plajı’nda görev yapan  Cankurtaran Tolunay Tunuzlar, kendi görev alanlarında şu ana kadar bir boğulma vakası yaşanmadığını, ancak çevre bölgelerden denize giren ve sorun yaşayan vatandaşları da kendilerinin kurtardığını açıkladı. Tunuzlar, “Bizim sorumluluk alanımızın içinde hiçbir boğulma vakası bu güne kadar yaşanmadı. İki gün önce olan boğulma vakasında yan taraftan giriliyor denize. Geçen sene de aynı şeyler yaşandı. Akıntıyla beraber önümüze sürükleniyor. Biz öylelikle fark ediyoruz. Bütün denize hakim olmamız gibi bir durum olamaz. Biz sorumluluk alanımızın içinde, görevimizin başındayız ve hiçbir sıkıntı yaşanmadı bugüne kadar. İnsanların bizim sorumluluk alanımızın dışında girip önümüze sürükleniyor ve öylelikle fark edip çıkartıyoruz. İki gün önce yaşandığı gibi insanlar bizim çalışmadığımızı veyahut da görevimizin başında olmadığımızı düşünüyor. Böyle bir şey yok dediğim gibi sorumluluk alanımızın içinde hiçbir problem yaşanmadı ve yaşanmamaya devam edecek.” ifadelerine yer verdi.   “Çok açıktaydı, dürbünle baktığımızda insan olduğunu anladık” Geçtiğimiz gün yaşanan boğulma vakası hakkında da açıklamalarda bulunan Tunuzlar, başka bölgelerden denize giren vatandaşı kendilerinin gördüğünü ve denizden çıkararak ilk müdahalesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sabah saat 10 civarlarında mesaiye yeni başladığımız civarlarda kuledeyken yüzen bir şey fark ettik. Çok açıktaydı. Dürbünle baktığımızda insan olduğunu anladık. Zaten biz tam farkına vardığımızda da yan taraftan insanlar koşarak yanımıza geldi, denize giren birisinin geriye dönmediğini söylediler. Çok uzak olmasına rağmen çok seri bir şekilde gittim, aldım, geldim. Sonra Cankurtaran arkadaşımla beraber karada müdahalemizi yaptık. Karaya geldiğinde nabzı çok az da olsa vardı. Aldığımız bilgilere göre de ambulansta kalbi durmuş. Ondan sonra yeniden kalbi çalışmaya başlamış. Sonra yoğun bakıma almışlar. Bugün de hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin.” Dedi. HABER: ENİSHAN KESKİN
Çanakkale’nin gözde mekanlarından olan Yeni Kordon’da cankurtaranlar görevlerini sürdürüyor. Bölgede yaşanan boğulma vakalarına anında müdahale eden cankurtaranlar kendi görev alanlarında şu ana kadar bir boğulma vakası yaşanmadığını açıkladı.

Çanakkale Belediyesi’nin görevlendirdiği cankurtaranlar, plajlarda vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Özel eğitimler alan ve denize giren vatandaşları sürekli olarak izleyen Cankurtaranlar,  plajdaki herkesin güvenliğini sağlamak için pür dikkat çalışıyor.

Yeni Kordon’daki mavi bayraklı Barış Plajı’nda görev yapan  Cankurtaran Tolunay Tunuzlar, kendi görev alanlarında şu ana kadar bir boğulma vakası yaşanmadığını, ancak çevre bölgelerden denize giren ve sorun yaşayan vatandaşları da kendilerinin kurtardığını açıkladı. Tunuzlar, “Bizim sorumluluk alanımızın içinde hiçbir boğulma vakası bu güne kadar yaşanmadı. İki gün önce olan boğulma vakasında yan taraftan giriliyor denize. Geçen sene de aynı şeyler yaşandı. Akıntıyla beraber önümüze sürükleniyor. Biz öylelikle fark ediyoruz. Bütün denize hakim olmamız gibi bir durum olamaz. Biz sorumluluk alanımızın içinde, görevimizin başındayız ve hiçbir sıkıntı yaşanmadı bugüne kadar. İnsanların bizim sorumluluk alanımızın dışında girip önümüze sürükleniyor ve öylelikle fark edip çıkartıyoruz. İki gün önce yaşandığı gibi insanlar bizim çalışmadığımızı veyahut da görevimizin başında olmadığımızı düşünüyor. Böyle bir şey yok dediğim gibi sorumluluk alanımızın içinde hiçbir problem yaşanmadı ve yaşanmamaya devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

 

“Çok açıktaydı, dürbünle baktığımızda insan olduğunu anladık”

Geçtiğimiz gün yaşanan boğulma vakası hakkında da açıklamalarda bulunan Tunuzlar, başka bölgelerden denize giren vatandaşı kendilerinin gördüğünü ve denizden çıkararak ilk müdahalesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sabah saat 10 civarlarında mesaiye yeni başladığımız civarlarda kuledeyken yüzen bir şey fark ettik. Çok açıktaydı. Dürbünle baktığımızda insan olduğunu anladık. Zaten biz tam farkına vardığımızda da yan taraftan insanlar koşarak yanımıza geldi, denize giren birisinin geriye dönmediğini söylediler. Çok uzak olmasına rağmen çok seri bir şekilde gittim, aldım, geldim. Sonra Cankurtaran arkadaşımla beraber karada müdahalemizi yaptık. Karaya geldiğinde nabzı çok az da olsa vardı. Aldığımız bilgilere göre de ambulansta kalbi durmuş. Ondan sonra yeniden kalbi çalışmaya başlamış. Sonra yoğun bakıma almışlar. Bugün de hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin.” Dedi.

HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.