17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Emekçi Kadınlardan ‘Narin’ tepkisi

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 12.09.2024 - 15:57, Güncelleme: 12.09.2024 - 17:51
 

Emekçi Kadınlardan ‘Narin’ tepkisi

Narin’in kaybolduktan sonra öldürülmesine tepkiler sürüyor. Çanakkale Emekçi Kadınlar Platformu sözcüsü Sibel Bozkurt, Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin olarak ‘ Önce kediler köpekler çuvala koyuldu. Kimse ses çıkarmadı. Ama artık çocuklar çuvala koyuluyor’’ diyerek tepki gösterdi.
Diyarbakır’da 21 Ağustos günü kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın katledilmesi Türkiye gündeminde büyük tepki toplarken, her yerde protestoların yükselmesine de neden oluyor. Çanakkale Emekçi Kadınlar Platformu sözcüsü Sibel Bozkurt, Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin olarak açıklama yaptı.  ‘’Narin artık bir simge oldu’’ Emekçi Kadınlar Platformu sözcüsü Sibel Bozkurt; üzgün ve öfkeli olduklarını ifade ederek: ‘’Çanakkale Emekçi Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Bozkurt; ‘Öncelikle bir anne olarak günlerdir uyumuyoruz. Çok canımız yanıyor. Narin bir simge oldu. Bizim bilmediğimiz daha nice Narinler var. Belki Narin bundan sonra Narinler olmaması için bizim bir şeyler yapmamıza vesile olacak. Bunu kabul edemiyoruz. Şiddetin her türlüsü kadına, çocuğa, hayvana, doğaya şiddeti kabul etmiyoruz. Önce kediler köpekler çuvala koyuldu. Kimse ses çıkarmadı. Ama artık çocuklar çuvala koyuluyor. Bir zaman sonra yine unutulacak. Bizler anneyiz anne olarak ses çıkarmamız lazım’’dedi.  ‘’Çocuklarımıza sahip çıkalım’’ Öncelikle annelere ve tüm topluma çağrıda bulunan Bozkurt; ‘’İnanılmaz sıkıntılı süreçlerdeyiz. Ekonomiden tutunda birçok şeye kadar ve bazı şeyler artık normalleştirildi. Cezası yok. Bir kadın olarak anne olarak kabul edemiyorum kanım donuyor. Bir anne olarak, çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Doğaya-hayvanlara sahip çıkmalıyız. Özelliklere annelere söylüyorum ne olur çocuklarınıza sahip çıkın. Merhametli vicdanlı çocuklar yetiştirin.’’ Dedi.
Narin’in kaybolduktan sonra öldürülmesine tepkiler sürüyor. Çanakkale Emekçi Kadınlar Platformu sözcüsü Sibel Bozkurt, Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin olarak ‘ Önce kediler köpekler çuvala koyuldu. Kimse ses çıkarmadı. Ama artık çocuklar çuvala koyuluyor’’ diyerek tepki gösterdi.

Diyarbakır’da 21 Ağustos günü kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın katledilmesi Türkiye gündeminde büyük tepki toplarken, her yerde protestoların yükselmesine de neden oluyor.

Çanakkale Emekçi Kadınlar Platformu sözcüsü Sibel Bozkurt, Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin olarak açıklama yaptı.

 ‘’Narin artık bir simge oldu’’

Emekçi Kadınlar Platformu sözcüsü Sibel Bozkurt; üzgün ve öfkeli olduklarını ifade ederek: ‘’Çanakkale Emekçi Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Bozkurt; ‘Öncelikle bir anne olarak günlerdir uyumuyoruz. Çok canımız yanıyor. Narin bir simge oldu. Bizim bilmediğimiz daha nice Narinler var. Belki Narin bundan sonra Narinler olmaması için bizim bir şeyler yapmamıza vesile olacak. Bunu kabul edemiyoruz. Şiddetin her türlüsü kadına, çocuğa, hayvana, doğaya şiddeti kabul etmiyoruz. Önce kediler köpekler çuvala koyuldu. Kimse ses çıkarmadı. Ama artık çocuklar çuvala koyuluyor. Bir zaman sonra yine unutulacak. Bizler anneyiz anne olarak ses çıkarmamız lazım’’dedi.

 ‘’Çocuklarımıza sahip çıkalım’’

Öncelikle annelere ve tüm topluma çağrıda bulunan Bozkurt; ‘’İnanılmaz sıkıntılı süreçlerdeyiz. Ekonomiden tutunda birçok şeye kadar ve bazı şeyler artık normalleştirildi. Cezası yok. Bir kadın olarak anne olarak kabul edemiyorum kanım donuyor. Bir anne olarak, çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Doğaya-hayvanlara sahip çıkmalıyız. Özelliklere annelere söylüyorum ne olur çocuklarınıza sahip çıkın. Merhametli vicdanlı çocuklar yetiştirin.’’ Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.