17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

2. El oto piyasasında yaprak kıpırdamıyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 12.09.2024 - 13:10, Güncelleme: 12.09.2024 - 17:52
 

2. El oto piyasasında yaprak kıpırdamıyor

İkinci el araç pazarında aylardır yaşanan durgun seyir devam ediyor. Yüksek faiz oranları ve finansmana erişimde yaşanan sorunlar ve sıfır araçlarda kampanya savaşları nedeniyle ikinci elde yaprak kıpırdamıyor.
İkinci el oto satışında işler oldukça zor. 2. eli doğrudan etkileyen sıfır araçlardaki kampanyalar; 0 km ile 2. el arasında fiyat makasının daralmasına neden oldu. Sıfır araçlarda kampanya savaşları sürerken,  İkinci el araç pazarında aylardır yaşanan durgun seyir de devam ediyor. Yüksek faiz oranları nedeniyle tüketici talebinde durgunluk zirve yapmış durumda. İkinci el araç sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan oto kent esnafı; sıfır araçta yapılan kampanyaların etkisi ile talebin sıfıra kaydığına dikkat çekerken, yüksek faiz oranları ve finansmana erişimde yaşanan sorunların piyasayı durma noktasına getirdiğini belirtiyor. Ekonomik buhranın, tüm sektörleri olduğu gibi otomobil sektörünü de derinden etkilediğini kaydeden oto kent esnafı; piyasanın canlanması ve vatandaşların otomobil ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için banka kredisi kullanırken yaşanan sorunların ortadan kalkması gerektiğini belirtiyorlar.
İkinci el araç pazarında aylardır yaşanan durgun seyir devam ediyor. Yüksek faiz oranları ve finansmana erişimde yaşanan sorunlar ve sıfır araçlarda kampanya savaşları nedeniyle ikinci elde yaprak kıpırdamıyor.

İkinci el oto satışında işler oldukça zor.

2. eli doğrudan etkileyen sıfır araçlardaki kampanyalar; 0 km ile 2. el arasında fiyat makasının daralmasına neden oldu.

Sıfır araçlarda kampanya savaşları sürerken,  İkinci el araç pazarında aylardır yaşanan durgun seyir de devam ediyor.

Yüksek faiz oranları nedeniyle tüketici talebinde durgunluk zirve yapmış durumda.

İkinci el araç sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan oto kent esnafı; sıfır araçta yapılan kampanyaların etkisi ile talebin sıfıra kaydığına dikkat çekerken, yüksek faiz oranları ve finansmana erişimde yaşanan sorunların piyasayı durma noktasına getirdiğini belirtiyor.

Ekonomik buhranın, tüm sektörleri olduğu gibi otomobil sektörünü de derinden etkilediğini kaydeden oto kent esnafı; piyasanın canlanması ve vatandaşların otomobil ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için banka kredisi kullanırken yaşanan sorunların ortadan kalkması gerektiğini belirtiyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.