17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Sokak Hayvanları Yasa Teklifine tepkiler artıyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 27.07.2024 - 09:47, Güncelleme: 27.07.2024 - 13:33
 

Sokak Hayvanları Yasa Teklifine tepkiler artıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan; sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan yasa teklifine tepki gösterdi. Güneşhan; bu yasanın katliam yasası olduğunu söyledi.
Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun teklifine tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifiyle ilgili açıklama yaptı.  CHP’li Vekil Güneşhan; kararın kabul edilemez olduğu söyleyerek sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti. Güneşhan açıklamalarına şöyle devam etti: ‘’Bu kesinlikle kabul edilebilir bir yasa değil. Ötenaziye getirmek istiyorlar. Ötenazi tamamen iradeye bağlı bir şey. Hayvanların kendi iradeleri söz konusu olmadığına göre bu yasa katliam yasasıdır. Sokak hayvanlarını korumak hepimizin görevidir. Elbette Türkiye’de yaşanan birçok vaka vardır. Bunun çözümü sokak hayvanlarını öldürmek değildir. Ortak bir istişare ile bir araya gelinerek çözüm bulunabilir. Dünyada hiçbir örneği yok. En başından beri karşı çıktığımız bu yasanın çıkmaması için mücadele edeceğiz’’ dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan; sokak hayvanlarına ötanazi yolunu açan yasa teklifine tepki gösterdi. Güneşhan; bu yasanın katliam yasası olduğunu söyledi.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik yapılmasına Dair Kanun teklifine tepkiler sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifiyle ilgili açıklama yaptı. 

CHP’li Vekil Güneşhan; kararın kabul edilemez olduğu söyleyerek sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Güneşhan açıklamalarına şöyle devam etti: ‘’Bu kesinlikle kabul edilebilir bir yasa değil. Ötenaziye getirmek istiyorlar. Ötenazi tamamen iradeye bağlı bir şey. Hayvanların kendi iradeleri söz konusu olmadığına göre bu yasa katliam yasasıdır. Sokak hayvanlarını korumak hepimizin görevidir. Elbette Türkiye’de yaşanan birçok vaka vardır. Bunun çözümü sokak hayvanlarını öldürmek değildir. Ortak bir istişare ile bir araya gelinerek çözüm bulunabilir. Dünyada hiçbir örneği yok. En başından beri karşı çıktığımız bu yasanın çıkmaması için mücadele edeceğiz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.