17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Sıcak havalarda nelere dikkat etmeliyiz?

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 12.07.2024 - 16:37, Güncelleme: 12.07.2024 - 16:51
 

Sıcak havalarda nelere dikkat etmeliyiz?

Sıcaklıkların 40 dereceyi geçtiği bu günlerde birçok hastalık karşımıza çıkabilir. Uzmanlar, özellikle güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarıda olunmaması konusunda önerilerde bulunurken, Doktor Başak Tezel, Ton Tv mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu, vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.
Yaz ayları, güneşin tadını çıkarmak için harika bir fırsat sunarken, aşırı sıcaklar sağlık risklerini de beraberinde getiriyor. Uzmanlar sıcak havalara karşı vatandaşları sık sık uyarırken, önlem alınması gerektiğini belirtiyor.   ”Aşırı sıcaklar riskli durumlar oluşturabiliyor” “Aşırı sıcaklar bizim için gerçekten sağlık açısından oldukça kritik süreçler yaratabiliyor. 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlar, küçük çocuklar, bebekler, kronik hastalığı olanlar, tansiyon ilacı kullananlar ve sokakta çalışanlar için riskli durumlar oluşturmakta, son derece ciddi problemlere yol açmaktadır.“ ”Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkılmamalı”  “Genel koruma anlamında hepimizin bildiği gibi güneş ışıklarının dik geldiği saatlerde çok dışarıda olunmasını istemiyoruz biz. Bu saatler neler? Saat 10 ile saat 16 arası güneş ışınlarının oldukça dik geldiği ve kişileri oldukça fazla etkisinde maruz bıraktığı saatler. Bu saatlerde mümkün olduğu kadar dışarıda olunmasını istemiyoruz. İlla olunması gerekiyorsa da özellikle çalışan kişiler için, açık havada çalışan kişiler için çok çok ciddi önlemler alınması lazım.” “Ağır besinlerden uzak durulmalı”  “Ağır besinlerden, kızartmalardan, vesaire uzak durmak gerekiyor. Sıvı alımını arttırmamız çok önemli. Sıvı alımını arttırmak derken özellikle su, ayran, taze sıkılmış meyve suları gibi sıvılardan bahsediyorum. Ama mesela kahve gibi, çay gibi, gazlı içecekler gibi içecekler de tam tersine uzak durmamız gereken bir takım içecekler olarak yer alıyor bu skalada. O yüzden beslenmemize dikkat edeceğiz. Dışarı çıktığımız saatlerde mutlaka sıkı olmayan, iyi dokunmuş ve sık dokunmuş, ince, bol kıyafetler tercih edeceğiz. Açık renkli kıyafetler tercih edeceğiz. Bunlar bizi güneş ışınlarından mümkün olduğu kadar koruyacaktır.”
Sıcaklıkların 40 dereceyi geçtiği bu günlerde birçok hastalık karşımıza çıkabilir. Uzmanlar, özellikle güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarıda olunmaması konusunda önerilerde bulunurken, Doktor Başak Tezel, Ton Tv mikrofonlarına önemli açıklamalarda bulundu, vatandaşları tedbirli olmaya davet etti.

Yaz ayları, güneşin tadını çıkarmak için harika bir fırsat sunarken, aşırı sıcaklar sağlık risklerini de beraberinde getiriyor.

Uzmanlar sıcak havalara karşı vatandaşları sık sık uyarırken, önlem alınması gerektiğini belirtiyor.

 

”Aşırı sıcaklar riskli durumlar oluşturabiliyor”

“Aşırı sıcaklar bizim için gerçekten sağlık açısından oldukça kritik süreçler yaratabiliyor. 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlar, küçük çocuklar, bebekler, kronik hastalığı olanlar, tansiyon ilacı kullananlar ve sokakta çalışanlar için riskli durumlar oluşturmakta, son derece ciddi problemlere yol açmaktadır.“

”Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkılmamalı”

 “Genel koruma anlamında hepimizin bildiği gibi güneş ışıklarının dik geldiği saatlerde çok dışarıda olunmasını istemiyoruz biz. Bu saatler neler? Saat 10 ile saat 16 arası güneş ışınlarının oldukça dik geldiği ve kişileri oldukça fazla etkisinde maruz bıraktığı saatler. Bu saatlerde mümkün olduğu kadar dışarıda olunmasını istemiyoruz. İlla olunması gerekiyorsa da özellikle çalışan kişiler için, açık havada çalışan kişiler için çok çok ciddi önlemler alınması lazım.”

“Ağır besinlerden uzak durulmalı”

 “Ağır besinlerden, kızartmalardan, vesaire uzak durmak gerekiyor. Sıvı alımını arttırmamız çok önemli. Sıvı alımını arttırmak derken özellikle su, ayran, taze sıkılmış meyve suları gibi sıvılardan bahsediyorum. Ama mesela kahve gibi, çay gibi, gazlı içecekler gibi içecekler de tam tersine uzak durmamız gereken bir takım içecekler olarak yer alıyor bu skalada. O yüzden beslenmemize dikkat edeceğiz. Dışarı çıktığımız saatlerde mutlaka sıkı olmayan, iyi dokunmuş ve sık dokunmuş, ince, bol kıyafetler tercih edeceğiz. Açık renkli kıyafetler tercih edeceğiz. Bunlar bizi güneş ışınlarından mümkün olduğu kadar koruyacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.