17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Rektör Erenoğlu ikinci öğretimde merak edilenleri yanıtladı

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 11.07.2024 - 13:21, Güncelleme: 11.07.2024 - 17:07
 

Rektör Erenoğlu ikinci öğretimde merak edilenleri yanıtladı

Üniversitelerde ikinci öğretim döneminin kapandığının duyurulması üzerine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, merak edilenleri cevapladı. Erenoğlu, bölümlerin kapanmadığını, öğrenci alımının durdurulduğunu açıkladı.
​Yükseköğretim Kurulu Erol Başkanı Özvar 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Özvar, flaş bir açıklama yaparak Devlet üniversitelerindeki 2’inci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Özvar’ın açıklamasının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu da merak edilenler hakkında Ton Tv mikrofonlarına konuştu. “Eğitim hakkı hiçbir şekilde sonlandırılmıyor” Erenoğlu, programların kapatılmadığını öğrenci alımının durdurulduğunu açıkladı. Erenoğlu, “Üniversitemizdeki birçok akademik birimimizde faaliyet göstermekte olan eğitim ve öğretim faaliyeti ön lisans ve lisans düzeyinde faaliyet göstermekte olan bölüm ve programlara öğrenci alınımı durduruldu. Bölüm ve programlar kapanmadı. Farklı birimlerimizde şu anda toplam ön lisans ve lisans düzeyinde 4 bin 891 tane öğrencimiz ikinci öğretimde eğitimlerini devam ettiriyor ve devam ettirecekler. Bu öğrencilerimizin eğitim hakkı hiçbir şekilde sonlandırılmıyor. Mezun olacaklar ve diplomalarını ve mesleklerini kazanacaklar. Fakat bundan sonra bu ilk kontenjan tercih döneminden başlayarak tercih kılavuzunda ikinci öğretim programlara yer verilmeyecek. Sadece bizim üniversitemizde değil tüm üniversiteler için bu geçerli.” dedi. “Eğitimde kalitenin artacağını düşünüyoruz” Öte yandan Erenoğlu, ikinci öğretimin kaldırılmasıyla eğitimde kalitenin artacağını düşündüklerini belirterek, “Bununla birlikte mevcut kaynakların yalnızca örgün öğretim, birinci öğretim öğrencilerine, normal öğretim öğrencilerine aktarılmasıyla eğitimde de kalitenin bu alanlarda artacağını düşünüyoruz. Ama bu kapanan programların yerine bölgemizde biliyorsunuz üniversitemiz tarafından yürütülmekte olan 3+1, 7+1 eğitim modeller, üniversite sanayi işbirlikleri söz konusu. Bu alanlarda da bölgesel ve ülkesel gereksinimlere bağlı olarak yeni bölüm veya programların açılması ve bu altyapıların kapanan programlardaki hem öğretim üyesi olarak hem de yazılım donanımı olarak bu kaynakların bu programlara aktarılması noktasında planlamalarımızı tamamladık. Planlamalarımız bu noktadan itibaren uygulamaya dönüşecektir. Üniversitemiz için hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerine yer verdi.   HABER: ENİSHAN KESKİN
Üniversitelerde ikinci öğretim döneminin kapandığının duyurulması üzerine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, merak edilenleri cevapladı. Erenoğlu, bölümlerin kapanmadığını, öğrenci alımının durdurulduğunu açıkladı.

​Yükseköğretim Kurulu Erol Başkanı Özvar 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Özvar, flaş bir açıklama yaparak Devlet üniversitelerindeki 2’inci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Özvar’ın açıklamasının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu da merak edilenler hakkında Ton Tv mikrofonlarına konuştu.

“Eğitim hakkı hiçbir şekilde sonlandırılmıyor”

Erenoğlu, programların kapatılmadığını öğrenci alımının durdurulduğunu açıkladı. Erenoğlu, “Üniversitemizdeki birçok akademik birimimizde faaliyet göstermekte olan eğitim ve öğretim faaliyeti ön lisans ve lisans düzeyinde faaliyet göstermekte olan bölüm ve programlara öğrenci alınımı durduruldu. Bölüm ve programlar kapanmadı. Farklı birimlerimizde şu anda toplam ön lisans ve lisans düzeyinde 4 bin 891 tane öğrencimiz ikinci öğretimde eğitimlerini devam ettiriyor ve devam ettirecekler. Bu öğrencilerimizin eğitim hakkı hiçbir şekilde sonlandırılmıyor. Mezun olacaklar ve diplomalarını ve mesleklerini kazanacaklar. Fakat bundan sonra bu ilk kontenjan tercih döneminden başlayarak tercih kılavuzunda ikinci öğretim programlara yer verilmeyecek. Sadece bizim üniversitemizde değil tüm üniversiteler için bu geçerli.” dedi.

“Eğitimde kalitenin artacağını düşünüyoruz”

Öte yandan Erenoğlu, ikinci öğretimin kaldırılmasıyla eğitimde kalitenin artacağını düşündüklerini belirterek, “Bununla birlikte mevcut kaynakların yalnızca örgün öğretim, birinci öğretim öğrencilerine, normal öğretim öğrencilerine aktarılmasıyla eğitimde de kalitenin bu alanlarda artacağını düşünüyoruz. Ama bu kapanan programların yerine bölgemizde biliyorsunuz üniversitemiz tarafından yürütülmekte olan 3+1, 7+1 eğitim modeller, üniversite sanayi işbirlikleri söz konusu. Bu alanlarda da bölgesel ve ülkesel gereksinimlere bağlı olarak yeni bölüm veya programların açılması ve bu altyapıların kapanan programlardaki hem öğretim üyesi olarak hem de yazılım donanımı olarak bu kaynakların bu programlara aktarılması noktasında planlamalarımızı tamamladık. Planlamalarımız bu noktadan itibaren uygulamaya dönüşecektir. Üniversitemiz için hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerine yer verdi.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.