17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

"Öğrencilerimiz uygulamalı ve yenilikçi deneylerle buluşacak"

Eğitim (Haber Bülteni) - | 01.07.2024 - 15:53, Güncelleme: 01.07.2024 - 17:16
 

"Öğrencilerimiz uygulamalı ve yenilikçi deneylerle buluşacak"

“Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” Tübitak 4004 Projesi Çanakkale’de başladı.
Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu yürütücülüğünde düzenlenen projede,  Çanakkale ili genelinde köy okulunda öğrenim gören ve köyde yaşayıp taşıma yoluyla eğitimlerine devam eden 5.sınıf öğrencileri için birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Aktif katılımı esas alan, bilim, sanat ve spor etkinliklerinden oluşan bir bilim ve doğa projesi olan “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” çalışmasının proje uzmanlığını, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Betül TİMUR, Doç. Dr. Nagihan İmer ÇETİN ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Doç Dr. Seraceddin Levent Zorluğlu yapıyor . Projeyle ilgili bilgiler veren Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni ve Proje yürütücüsü Canan Kafalı, “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” projesi kapsamında kırsalda okuyan öğrencilerimizin 21.yüzyıl becerilerini uygulamalı etkinliklerle kazandırmayı amaçlıyoruz.  Öğrencilerimiz uygulamalı ve yenilikçi deneylerle buluşacak Projede, robotik kodlama atölyemiz var. Burada toprağın sıcaklığını ve verimliliğini ölçme şansı bulacaklar. Ayrıca müziksel ve sanatsal etkinliklerimiz var, öğrencilerimizin ritim tutarak Troia Antik Kenti’ni gezecekler. Birbirinden farklı etkinliklerle öğrencilerimizi bilim ve doğa konusunda geliştirmek için bu projede yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.    “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” TÜBİTAK projesi, 5 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek.
“Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” Tübitak 4004 Projesi Çanakkale’de başladı.

Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu yürütücülüğünde düzenlenen projede,  Çanakkale ili genelinde köy okulunda öğrenim gören ve köyde yaşayıp taşıma yoluyla eğitimlerine devam eden 5.sınıf öğrencileri için birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor.

Aktif katılımı esas alan, bilim, sanat ve spor etkinliklerinden oluşan bir bilim ve doğa projesi olan “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” çalışmasının proje uzmanlığını, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Betül TİMUR, Doç. Dr. Nagihan İmer ÇETİN ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Doç Dr. Seraceddin Levent Zorluğlu yapıyor .

Projeyle ilgili bilgiler veren Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni ve Proje yürütücüsü Canan Kafalı, “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” projesi kapsamında kırsalda okuyan öğrencilerimizin 21.yüzyıl becerilerini uygulamalı etkinliklerle kazandırmayı amaçlıyoruz.

 Öğrencilerimiz uygulamalı ve yenilikçi deneylerle buluşacak

Projede, robotik kodlama atölyemiz var. Burada toprağın sıcaklığını ve verimliliğini ölçme şansı bulacaklar. Ayrıca müziksel ve sanatsal etkinliklerimiz var, öğrencilerimizin ritim tutarak Troia Antik Kenti’ni gezecekler. Birbirinden farklı etkinliklerle öğrencilerimizi bilim ve doğa konusunda geliştirmek için bu projede yer alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 “Yenilikçi öğrenme yaklaşımları ile 21. yüzyıl becerilerimi geliştiriyorum” TÜBİTAK projesi, 5 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.