17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Muharrem Erkek'ten Morpati Derneği'nin oturma eylemine destek

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 27.07.2024 - 11:09, Güncelleme: 27.07.2024 - 12:57
 

Muharrem Erkek'ten Morpati Derneği'nin oturma eylemine destek

Çanakkale Morpati Derneği, şehirde Sokak Hayvanlarının toplatılması kanununun iptali talebiyle Halkbahçesi'nde bir oturma eylemi düzenledi.
Çanakkale’de hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Halk Bahçesi'nde oturma eylemine başladı. Eyleme, hayvan hakları savunucularının yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Mustafa Alptuğ Akkoca da katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yasa tasarısının genel kurul gündeminde olduğunu belirterek, "Umarım geri çekilir, bizim kabul etmediğimiz maddeler değiştirilerek geçer. Ama şuan ki durum meclisteki çoğunluğa sahip irade iktidar, yasayı Pazar, pazartesi kabul edip meclisi tatile sokmak planlanıyor," dedi. Erkek, ekosistemin bir parçası olan tüm canlıların yaşam hakkına vurgu yaparak, "Canlı cansız tüm varlıklar, ekosistemin bir parçasıyız. Bizim birlikte yaşadığımız canlıların yaşamına son vermek gibi bir hakkımız olamaz. Bu yasanın bazı hükümlerini kabul etmek gerçekten mümkün değil. Bu hukuka da aykırı, vicdana da aykırı. Çözüm onları barındırmak, kısırlaştırmak, aşılatmak, bunu çözebilecek gücümüz olmalı," ifadelerini kullandı. Erkek ayrıca daha fazla rehabilitasyon ve barınma merkezi yapılması gerektiğini belirterek, "Belki yeni rehabilitasyon ve barınma merkezleri yapmamız gerekecek. Daha çok kısırlaştırma, daha çok ilgilenmemiz gerekecek. Ama çözüm asla bir canlının yaşamına kasten son vermek olmamalı," dedi. Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan ise konuşmasında, yasaların hızla çıkarılmasının ve paydaşlarla paylaşılmamasının yanlış olduğunu belirtti. Doğan, "Yasaların bu kadar çabuk çıkarılması, paydaşları ile paylaşılmaması, belediyeleri sorumlu tutmak da yanlış. Hep birlikte daha sağlıklı çözümlerle biz bunu çözeceğiz. Hepinizin yanındayım, hepinizle beraber gerçek çözüm diyorum," dedi. Eylemde, yasa tasarısının geri çekilmesi ve hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi talepleri dile getirildi.
Çanakkale Morpati Derneği, şehirde Sokak Hayvanlarının toplatılması kanununun iptali talebiyle Halkbahçesi'nde bir oturma eylemi düzenledi.

Çanakkale’de hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Halk Bahçesi'nde oturma eylemine başladı. Eyleme, hayvan hakları savunucularının yanı sıra Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Mustafa Alptuğ Akkoca da katıldı.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, yasa tasarısının genel kurul gündeminde olduğunu belirterek, "Umarım geri çekilir, bizim kabul etmediğimiz maddeler değiştirilerek geçer. Ama şuan ki durum meclisteki çoğunluğa sahip irade iktidar, yasayı Pazar, pazartesi kabul edip meclisi tatile sokmak planlanıyor," dedi. Erkek, ekosistemin bir parçası olan tüm canlıların yaşam hakkına vurgu yaparak, "Canlı cansız tüm varlıklar, ekosistemin bir parçasıyız. Bizim birlikte yaşadığımız canlıların yaşamına son vermek gibi bir hakkımız olamaz. Bu yasanın bazı hükümlerini kabul etmek gerçekten mümkün değil. Bu hukuka da aykırı, vicdana da aykırı. Çözüm onları barındırmak, kısırlaştırmak, aşılatmak, bunu çözebilecek gücümüz olmalı," ifadelerini kullandı.

Erkek ayrıca daha fazla rehabilitasyon ve barınma merkezi yapılması gerektiğini belirterek, "Belki yeni rehabilitasyon ve barınma merkezleri yapmamız gerekecek. Daha çok kısırlaştırma, daha çok ilgilenmemiz gerekecek. Ama çözüm asla bir canlının yaşamına kasten son vermek olmamalı," dedi.

Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan ise konuşmasında, yasaların hızla çıkarılmasının ve paydaşlarla paylaşılmamasının yanlış olduğunu belirtti. Doğan, "Yasaların bu kadar çabuk çıkarılması, paydaşları ile paylaşılmaması, belediyeleri sorumlu tutmak da yanlış. Hep birlikte daha sağlıklı çözümlerle biz bunu çözeceğiz. Hepinizin yanındayım, hepinizle beraber gerçek çözüm diyorum," dedi.

Eylemde, yasa tasarısının geri çekilmesi ve hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi talepleri dile getirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.