DARDANEL
Ton Reklam Genel

Mecliste bir anda peruğunu çıkardı, kürsüye koydu

Politika (Haber Bülteni) - | 09.10.2024 - 10:20, Güncelleme: 09.10.2024 - 10:35
 

Mecliste bir anda peruğunu çıkardı, kürsüye koydu

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, meme kanseriyle mücadelesini Meclis kürsüsünde peruğunu çıkararak gözler önüne serdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki  (tbmm) kapalı İsrail oturumunun ardından Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, öldürülen kadın ve çocuklara dikkat çekmek amacıyla bir dakikalık susma eylemi gerçekleştirdi. Kürsüde bir dakika boyunca sessiz kalan Karaca, "Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, 'kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın' diyerek," ifadelerini kullandı. Karaca'nın bu anlamlı eylemi, Genel Kurul'daki milletvekilleri tarafından alkışlarla desteklendi. Karaca’nın susma eyleminin ardından üç milletvekiline gündem dışı söz verildi. Bu konuşmalardan biri ise CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı konuşmaydı. Yontar, kanserle mücadelesine dikkat çekmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için kürsüde peruğunu çıkardı. Bu hareket, Meclis’teki milletvekillerinden büyük bir alkış aldı. Yontar, kadınlara seslenerek, "Haydi kadınlar, taramaya! Meme kanseri önlenebilir," diyerek meme kanserine karşı taramanın önemini hatırlattı. Ayrıca, Yontar rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısının her yaştan kadına ücretsiz uygulanması gerektiğini vurguladı. “HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalar, bu aşının rahim ağzı kanserine karşı yüzde 80 oranında koruyuculuk sağladığını göstermiştir,” diyen Yontar, Sağlık Bakanlığı’nın bu aşıyı ücretsiz olarak sunmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti.  Yontar’ın konuşması, kadın sağlığı konusunda farkındalığı artırmak için kürsüde yaptığı güçlü bir eylem olarak hafızalarda yer etti.
Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, meme kanseriyle mücadelesini Meclis kürsüsünde peruğunu çıkararak gözler önüne serdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki  (tbmm) kapalı İsrail oturumunun ardından Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, öldürülen kadın ve çocuklara dikkat çekmek amacıyla bir dakikalık susma eylemi gerçekleştirdi. Kürsüde bir dakika boyunca sessiz kalan Karaca, "Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, 'kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın' diyerek," ifadelerini kullandı. Karaca'nın bu anlamlı eylemi, Genel Kurul'daki milletvekilleri tarafından alkışlarla desteklendi.

Karaca’nın susma eyleminin ardından üç milletvekiline gündem dışı söz verildi. Bu konuşmalardan biri ise CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar’ın, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı konuşmaydı. Yontar, kanserle mücadelesine dikkat çekmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için kürsüde peruğunu çıkardı. Bu hareket, Meclis’teki milletvekillerinden büyük bir alkış aldı. Yontar, kadınlara seslenerek, "Haydi kadınlar, taramaya! Meme kanseri önlenebilir," diyerek meme kanserine karşı taramanın önemini hatırlattı.

Ayrıca, Yontar rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısının her yaştan kadına ücretsiz uygulanması gerektiğini vurguladı. “HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalar, bu aşının rahim ağzı kanserine karşı yüzde 80 oranında koruyuculuk sağladığını göstermiştir,” diyen Yontar, Sağlık Bakanlığı’nın bu aşıyı ücretsiz olarak sunmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti.

 Yontar’ın konuşması, kadın sağlığı konusunda farkındalığı artırmak için kürsüde yaptığı güçlü bir eylem olarak hafızalarda yer etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.