DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de bu hafta hava nasıl olacak?

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 21.10.2024 - 13:03, Güncelleme: 21.10.2024 - 14:31
 

Çanakkale’de bu hafta hava nasıl olacak?

Çanakkale İl Meteoroloji Müdürü Erol Öztabak haftalık hava tahmin raporunu Ton tv mikrofonları ile paylaştı. Öztabak soğuk havaların bu hafta da devam edeceğini kaydetti.
Öztabak şunları söyledi: “Sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altına düştü. Örneğin en yüksek sıcaklıkların geçen hafta 25 derece olarak ölçülürken,  hafta sonu 18 dereceye kadar düştü. 7-7 derecelik bir düşüş var. Hatta 10 dereceye yakın düşen ilçelerimiz de var. Gece sıcaklıklarını da vatandaşlarımız hisseti. Çanakkale’de en düşük sıcaklık 14 dereceyken, 8 derecelere kadar düştü. Yenice’de 10 dereceyken 2 dereceye kadar sıcaklık kaydettik. Bu sıcaklıklar uzun yıllar ortalamasının oldukça altında. Önümüzdeki haftaya bakacak olursak bu serin havaların yine devam edecek. Bu gün örneğin Çanakkale’de 14 derece beklerken, Perşembe günü en fazla 18’e kadar çıkmasını bekliyoruz. Uzun yıllar ortalaması 21 derece. Sıcaklıklar artsa bile yine ortalamaların altında kalacak. Gece sıcaklıkları da uzun yıllar ortalaması 12 iken Çanakkale’de 5’e kadar düşecek. Soğuk ve yağışsız günler Çanakkale’mizi etkileyecek. Cuma günü hafif bir yağış gösteriyor ama miktar bırakacağını düşünmüyorum. HABER: SİMGE ÖZDEN    
Çanakkale İl Meteoroloji Müdürü Erol Öztabak haftalık hava tahmin raporunu Ton tv mikrofonları ile paylaştı. Öztabak soğuk havaların bu hafta da devam edeceğini kaydetti.

Öztabak şunları söyledi: “Sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altına düştü. Örneğin en yüksek sıcaklıkların geçen hafta 25 derece olarak ölçülürken,  hafta sonu 18 dereceye kadar düştü. 7-7 derecelik bir düşüş var. Hatta 10 dereceye yakın düşen ilçelerimiz de var. Gece sıcaklıklarını da vatandaşlarımız hisseti. Çanakkale’de en düşük sıcaklık 14 dereceyken, 8 derecelere kadar düştü. Yenice’de 10 dereceyken 2 dereceye kadar sıcaklık kaydettik. Bu sıcaklıklar uzun yıllar ortalamasının oldukça altında.

Önümüzdeki haftaya bakacak olursak bu serin havaların yine devam edecek. Bu gün örneğin Çanakkale’de 14 derece beklerken, Perşembe günü en fazla 18’e kadar çıkmasını bekliyoruz. Uzun yıllar ortalaması 21 derece. Sıcaklıklar artsa bile yine ortalamaların altında kalacak. Gece sıcaklıkları da uzun yıllar ortalaması 12 iken Çanakkale’de 5’e kadar düşecek. Soğuk ve yağışsız günler Çanakkale’mizi etkileyecek. Cuma günü hafif bir yağış gösteriyor ama miktar bırakacağını düşünmüyorum.

HABER: SİMGE ÖZDEN

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.