DARDANEL
Ton Reklam Genel

Kuraklık zeytini vurdu verim yarı yarıya düştü

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 18.10.2024 - 14:18, Güncelleme: 18.10.2024 - 14:27
 

Kuraklık zeytini vurdu verim yarı yarıya düştü

Çanakkale ve çevresinde zeytin hasadının başlamasıyla birlikte, sofralık zeytinler de Pazar tezgahlarında yerini aldı. Kuraklık nedeniyle rekoltesi % 50 düşen sofraların vazgeçilmezi zeytin hem üreticiyi hem tüketiciyi üzdü.
Çanakkale’nin en önemli tarımsal ürünlerinden zeytin, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte pazar tezgahlarında yerini aldı. Evlerde sofraların vazgeçilmez lezzeti olan "kırma yeşil zeytin" mesaisi başladı. Kışlık zeytin ihtiyacını kendi karşılamak isteyenler pazarın yolunu tuttu. Büyüklüğü ve cinsine göre fiyatı değişen zeytin bu hafta Cuma pazarında kilosu 80 TL’den başlayan fiyatlarla satıldı.  ZEYTİN ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEDİ Ezine ilçesine bağlı Akköy’de zeytincilikle uğraşan pazar esnafı, kuraklıktan dert yandı. Hasatta %50 verim düşüklüğünden şikayet etti. ‘’ Bu sene zeytin maşallah çok oldu. Ama kuraklık fena etkiledi hepsi yandı. Bir parça sulamaya çalıştık. Suladığımız yerlerde oldu.  Susuz kalan tarafta yağlık bile zor çıkacak. Ülke geneline bakacak olursak bu sene zeytinde var yılı olmasına rağmen %50 verim kaybı yaşanıyor. Balıkesir- Ayvalık Gömeç tarafına kadar sulanmayan yerler hep yanık. Zeytinin toplanacak hali yok. O yüzden haliyle fiyatlar da yüksek’’ dedi.
Çanakkale ve çevresinde zeytin hasadının başlamasıyla birlikte, sofralık zeytinler de Pazar tezgahlarında yerini aldı. Kuraklık nedeniyle rekoltesi % 50 düşen sofraların vazgeçilmezi zeytin hem üreticiyi hem tüketiciyi üzdü.

Çanakkale’nin en önemli tarımsal ürünlerinden zeytin, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte pazar tezgahlarında yerini aldı.

Evlerde sofraların vazgeçilmez lezzeti olan "kırma yeşil zeytin" mesaisi başladı. Kışlık zeytin ihtiyacını kendi karşılamak isteyenler pazarın yolunu tuttu.

Büyüklüğü ve cinsine göre fiyatı değişen zeytin bu hafta Cuma pazarında kilosu 80 TL’den başlayan fiyatlarla satıldı.

 ZEYTİN ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEDİ

Ezine ilçesine bağlı Akköy’de zeytincilikle uğraşan pazar esnafı, kuraklıktan dert yandı. Hasatta %50 verim düşüklüğünden şikayet etti. ‘’ Bu sene zeytin maşallah çok oldu. Ama kuraklık fena etkiledi hepsi yandı. Bir parça sulamaya çalıştık. Suladığımız yerlerde oldu.  Susuz kalan tarafta yağlık bile zor çıkacak. Ülke geneline bakacak olursak bu sene zeytinde var yılı olmasına rağmen %50 verim kaybı yaşanıyor. Balıkesir- Ayvalık Gömeç tarafına kadar sulanmayan yerler hep yanık. Zeytinin toplanacak hali yok. O yüzden haliyle fiyatlar da yüksek’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.