DARDANEL
Ton Reklam Genel

Kendinizi güvende hissediyor musunuz?

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 17.10.2024 - 14:16, Güncelleme: 17.10.2024 - 17:20
 

Kendinizi güvende hissediyor musunuz?

Son zamanlarda ülkemizde ve şehrimizde meydana gelen şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Cinayetler kavgalar, tacizler, rahatsız edici boyutlara ulaştı. Toplumsal bir sorun haline gelen şiddet tedirgin ediyor. Kimse ne kendini ne çocuğunu nede geleceğini güvende hissetmiyor.
Toplumsal çözülmeler, artan göçler, aile yapısının bozulması, ekonomik zorluklar sonucu şiddet her geçen gün biraz daha etrafımızı sarıyor. Uzmanlara göre; şiddetin artmasının en büyük nedeni toplum olarak şiddetin artık normalleştirilmesi. Yoksulluk, işsizlik ve ekonomik belirsizlikler, insanların birbirine olan sabır ve tahammüllünü azalttı. Yasal sistemdeki eksiklikler ve cezaların caydırıcı olmaması, eğitim eksikliği gibi unsurlar da şiddetin yayılmasında önemli bir rol oynuyor.    Her gün darp edilen kiracılar, dövülen doktorlar, hastanelik olan öğretmenler, birbirini sokak ortasında kurşunlayan insanlar, öldürülen kadınlar ve çocuklar, hayvanlara şiddet haberleri toplum olarak geldiğimiz noktayı gözler önüne seriyor. Toplumsal bir sorun haline gelen şiddet tedirgin ediyor. Kimse ne kendini ne çocuğunu nede geleceğini güvende hissetmiyor. Çanakkalelilere sorduk kendinizi güvende hissediyor musunuz diye. İşte cevaplar: ‘’Artık sokağa çıkmaya korkar hale geldik. Çoluğumuzla çocuğumuzla parklarda tek başımıza oturmaya, akşamları karanlıkta işten dönerken arkamıza bakar olduk. Çocuğumuzu okula gönderirken korkuyoruz. Hiç sebepsiz yere yada çok basit edenlerle insanlar ölüyor. Tahammülsüz hale geldik. Polis ne yapsın onlar bile güvende değil. Ülkede ekonomi bozuk. Ne kendi ne de çocuğumuzun geleceğini göremiyoruz. Felaketler, salgınlar, ekonomi toplum olarak ruh sağlığımızı bozdu. ‘’
Son zamanlarda ülkemizde ve şehrimizde meydana gelen şiddet olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Cinayetler kavgalar, tacizler, rahatsız edici boyutlara ulaştı. Toplumsal bir sorun haline gelen şiddet tedirgin ediyor. Kimse ne kendini ne çocuğunu nede geleceğini güvende hissetmiyor.

Toplumsal çözülmeler, artan göçler, aile yapısının bozulması, ekonomik zorluklar sonucu şiddet her geçen gün biraz daha etrafımızı sarıyor.

Uzmanlara göre; şiddetin artmasının en büyük nedeni toplum olarak şiddetin artık normalleştirilmesi. Yoksulluk, işsizlik ve ekonomik belirsizlikler, insanların birbirine olan sabır ve tahammüllünü azalttı.

Yasal sistemdeki eksiklikler ve cezaların caydırıcı olmaması, eğitim eksikliği gibi unsurlar da şiddetin yayılmasında önemli bir rol oynuyor.   

Her gün darp edilen kiracılar, dövülen doktorlar, hastanelik olan öğretmenler, birbirini sokak ortasında kurşunlayan insanlar, öldürülen kadınlar ve çocuklar, hayvanlara şiddet haberleri toplum olarak geldiğimiz noktayı gözler önüne seriyor.

Toplumsal bir sorun haline gelen şiddet tedirgin ediyor. Kimse ne kendini ne çocuğunu nede geleceğini güvende hissetmiyor.

Çanakkalelilere sorduk kendinizi güvende hissediyor musunuz diye. İşte cevaplar:

‘’Artık sokağa çıkmaya korkar hale geldik. Çoluğumuzla çocuğumuzla parklarda tek başımıza oturmaya, akşamları karanlıkta işten dönerken arkamıza bakar olduk. Çocuğumuzu okula gönderirken korkuyoruz. Hiç sebepsiz yere yada çok basit edenlerle insanlar ölüyor. Tahammülsüz hale geldik. Polis ne yapsın onlar bile güvende değil. Ülkede ekonomi bozuk. Ne kendi ne de çocuğumuzun geleceğini göremiyoruz. Felaketler, salgınlar, ekonomi toplum olarak ruh sağlığımızı bozdu. ‘’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.