17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Kösedere üreticileri domates ekmeyi bırakabilir

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 12.07.2024 - 16:28, Güncelleme: 12.07.2024 - 16:49
 

Kösedere üreticileri domates ekmeyi bırakabilir

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kösedere köyünün meşhur domatesi Pazar tezgahlarında yerini aldı. Lezzetiyle herkesin beğenerek tükettiği domatesle ilgili pazarcı esnafı Cahit Armağan, Ton Tv’ye açıklamalarda bulundu.
Çanakkale’nin meşhur Kösedere domatesi kent pazarlarında boy göstermeye başladı. İriliğiyle ve lezzetiyle nam salan bu domates, Çanakkaleli vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kilogram fiyatı 10 ile 20 lira arasında değişen Kösedere domatesiyle ilgili pazarcı esnafı Cahit Armağan, Ton Tv’ye açıklamalarda bulundu. “Bu bölgede yetişen domatesin aroması daima güzel olur” “Ezine’den, Kösedere’ye gelirken hava serin olur, bizi geçtikten sonra sıcaklaşır. O bölge böyle bir havza, Çanakkale'nin bence en sıcak bölgesi orası. O bölgede yetişen zeytin, pamuk, domates veya fasulye daima aroma olarak üstündür.” “Çanakkale halkı domatesi seçmesini iyi biliyor” Çanakkale'nin halkı domates seçmesini çok güzel biliyor. O kadar güzel biliyor ki, ben çiftçi olduğum halde benden daha iyi biliyor. İçinden tek tek seçerek alırlar, en iyisini bulurlar. “Ağustos ayında fiyat düşer” Ben 20 liraya satmaya çalışıyorum,  10 ile 20 lira arasında değişiyor tezgahlarda. Ağustos ayı her şeyin en bol olduğu aydır. İlerleyen haftalarda fiyatı daha düşer. ”Maliyetlerden dolayı domates ekmeyi bırakabiliriz” “Bizim burada kendi tezgahlarımız olmasa, maliyeti kurtarmazsın. 5-6 liraya köyde domates satacaksın, işçi, gübre, ilaç işin içinden çıkamazsın. Durum böyle olunca bırakmak zorunda kalacaksın en sonunda. Şimdi zorunda kalmak başka, bırakmak başka. Ben 50 yaşına gelmişim mesela, bizden sonraki nesil yok artık. Son üreten neslin uzantılarıyız yani. Sıkıntı çekelim, sorun değil. Devletimiz, bayrağımız, ezanımız yaşasın. Ne diyor Şeyh Edebali? İnsanları yaşat ki devlet yaşasın diyor. Biz yaşamıyoruz. Yani bunu büyüklerimizin görmesi lazım. Ben ekmezsem, benim çocuğum ekmezse, onun çocuğu ekmezse nasıl olacak?”
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kösedere köyünün meşhur domatesi Pazar tezgahlarında yerini aldı. Lezzetiyle herkesin beğenerek tükettiği domatesle ilgili pazarcı esnafı Cahit Armağan, Ton Tv’ye açıklamalarda bulundu.

Çanakkale’nin meşhur Kösedere domatesi kent pazarlarında boy göstermeye başladı.

İriliğiyle ve lezzetiyle nam salan bu domates, Çanakkaleli vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Kilogram fiyatı 10 ile 20 lira arasında değişen Kösedere domatesiyle ilgili pazarcı esnafı Cahit Armağan, Ton Tv’ye açıklamalarda bulundu.

“Bu bölgede yetişen domatesin aroması daima güzel olur”

“Ezine’den, Kösedere’ye gelirken hava serin olur, bizi geçtikten sonra sıcaklaşır. O bölge böyle bir havza, Çanakkale'nin bence en sıcak bölgesi orası. O bölgede yetişen zeytin, pamuk, domates veya fasulye daima aroma olarak üstündür.”

“Çanakkale halkı domatesi seçmesini iyi biliyor”

Çanakkale'nin halkı domates seçmesini çok güzel biliyor. O kadar güzel biliyor ki, ben çiftçi olduğum halde benden daha iyi biliyor. İçinden tek tek seçerek alırlar, en iyisini bulurlar.

“Ağustos ayında fiyat düşer”

Ben 20 liraya satmaya çalışıyorum,  10 ile 20 lira arasında değişiyor tezgahlarda. Ağustos ayı her şeyin en bol olduğu aydır. İlerleyen haftalarda fiyatı daha düşer.

”Maliyetlerden dolayı domates ekmeyi bırakabiliriz”

“Bizim burada kendi tezgahlarımız olmasa, maliyeti kurtarmazsın. 5-6 liraya köyde domates satacaksın, işçi, gübre, ilaç işin içinden çıkamazsın. Durum böyle olunca bırakmak zorunda kalacaksın en sonunda. Şimdi zorunda kalmak başka, bırakmak başka. Ben 50 yaşına gelmişim mesela, bizden sonraki nesil yok artık. Son üreten neslin uzantılarıyız yani. Sıkıntı çekelim, sorun değil. Devletimiz, bayrağımız, ezanımız yaşasın. Ne diyor Şeyh Edebali? İnsanları yaşat ki devlet yaşasın diyor. Biz yaşamıyoruz. Yani bunu büyüklerimizin görmesi lazım. Ben ekmezsem, benim çocuğum ekmezse, onun çocuğu ekmezse nasıl olacak?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.