17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Konut kredilerinde EFT kesintisi

Ekonomi (İHA) - | 25.07.2024 - 13:16, Güncelleme: 25.07.2024 - 13:32
 

Konut kredilerinde EFT kesintisi

Bankaların konut kredilerinde EFT kesintisi yapması vatandaşların tepkilerine yol açtı.
Konut kredisi başvurularında hayat sigortası, ekspertiz ücreti, DASK ve damga vergisi gibi zorunlu masrafları tahsil eden bankalar, EFT ücreti altında başvuru sahibinden ücret kesintisi yaptığı anlaşıldı. Birçok vatandaş konuyla ilgili sosyal medya ve şikayet sitelerinde duruma tepki gösterdi. Bankaların uygun görülen krediyi kişi adına açılan hesaba aktardığı buradan yine banka yetkilisi tarafından EFT ücreti kesilerek konutunu satan kişiye gönderildiği tespit edildi. Yaklaşık 1 milyon TL'lik gönderim için 1000 TL ücret kestiği öğrenildi.
Bankaların konut kredilerinde EFT kesintisi yapması vatandaşların tepkilerine yol açtı.

Konut kredisi başvurularında hayat sigortası, ekspertiz ücreti, DASK ve damga vergisi gibi zorunlu masrafları tahsil eden bankalar, EFT ücreti altında başvuru sahibinden ücret kesintisi yaptığı anlaşıldı. Birçok vatandaş konuyla ilgili sosyal medya ve şikayet sitelerinde duruma tepki gösterdi.
Bankaların uygun görülen krediyi kişi adına açılan hesaba aktardığı buradan yine banka yetkilisi tarafından EFT ücreti kesilerek konutunu satan kişiye gönderildiği tespit edildi. Yaklaşık 1 milyon TL'lik gönderim için 1000 TL ücret kestiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.