DARDANEL
Ton Reklam Genel

Kent Konseyinde Halit Kubilay Fırat dönemi

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 28.09.2024 - 16:46, Güncelleme: 28.09.2024 - 16:55
 

Kent Konseyinde Halit Kubilay Fırat dönemi

Çanakkale Kent Konseyi’nin Seçimli Genel Kurulu bugün Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Ali Aydın Çalıdağ ve Halit Kubilay Fırat başkanlık için yarıştı. Çanakkale Kent Konseyinin yeni başkanı Halit Kubilay Fırat oldu.
Çanakkale Kent Konseyi’nin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimleri Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Seçimli genel kurula katılım büyük oldu. Kent Konseyi temsilcilerinin yanısıra çok sayıda STK temsilcisi, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti, kamu kurumu dernek ve vakıf temsilcileri de katılım gösterdi. Kentlinin yaşamına yön veren idari kararlara, karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlama aracı olan Kent Konseyinin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimlerinde 2 aday yarıştı. Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Faaliyet ve Mali Raporun Sunumu gerçekleştirilerek, seçimler İçin Divan Heyetinin Seçimi yapıldı. Ardından Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığına aday olan mevcut başkan Av. Ali Aydın Çalıdağ ve Halit Kubilay Fırat birer konuşma yaparak, katılımcılara projelerini anlatırken, yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi.  İlk turda Fırat 196 oy alırken, Çalıdağ 128 oyda kaldı. Ancak, her iki aday da ilk turda 3'te 2 çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Bu noktada Ali Çalıdağ, yarıştan çekildiğini açıkladı ve ikinci tur yapılmadan Halit Kubilay Fırat, Çanakkale Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu. Genel Kurul tarafından Başkanlığa seçilen Halit Kubilay Fırat’ın yeni yürütme kurulu ise şu isimlerden oluştu; İsmet Balkan, Necip Fazıl Bayram, Seçil Öztürk, Nermin Tekindağ, Atalay Seçkin, İbrahim Yerli, Yasemin Yıldız, Kürşat  Selim Temizyürek ve İbrahim Çölgeçen.
Çanakkale Kent Konseyi’nin Seçimli Genel Kurulu bugün Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Mevcut başkan Ali Aydın Çalıdağ ve Halit Kubilay Fırat başkanlık için yarıştı. Çanakkale Kent Konseyinin yeni başkanı Halit Kubilay Fırat oldu.

Çanakkale Kent Konseyi’nin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimleri Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seçimli genel kurula katılım büyük oldu. Kent Konseyi temsilcilerinin yanısıra çok sayıda STK temsilcisi, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti, kamu kurumu dernek ve vakıf temsilcileri de katılım gösterdi.

Kentlinin yaşamına yön veren idari kararlara, karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlama aracı olan Kent Konseyinin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimlerinde 2 aday yarıştı.

Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Faaliyet ve Mali Raporun Sunumu gerçekleştirilerek, seçimler İçin Divan Heyetinin Seçimi yapıldı.

Ardından Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığına aday olan mevcut başkan Av. Ali Aydın Çalıdağ ve Halit Kubilay Fırat birer konuşma yaparak, katılımcılara projelerini anlatırken, yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi.  İlk turda Fırat 196 oy alırken, Çalıdağ 128 oyda kaldı. Ancak, her iki aday da ilk turda 3'te 2 çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Bu noktada Ali Çalıdağ, yarıştan çekildiğini açıkladı ve ikinci tur yapılmadan Halit Kubilay Fırat, Çanakkale Kent Konseyi'nin yeni başkanı oldu.

Genel Kurul tarafından Başkanlığa seçilen Halit Kubilay Fırat’ın yeni yürütme kurulu ise şu isimlerden oluştu; İsmet Balkan, Necip Fazıl Bayram, Seçil Öztürk, Nermin Tekindağ, Atalay Seçkin, İbrahim Yerli, Yasemin Yıldız, Kürşat  Selim Temizyürek ve İbrahim Çölgeçen.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.