DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale Adliyesinde avukata saldırdılar

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 27.09.2024 - 21:58, Güncelleme: 28.09.2024 - 10:03
 

Çanakkale Adliyesinde avukata saldırdılar

Çanakkale Adliyesinde Av. Şule Alemdar Başoğul ve Av. Ebru Karaca'nın vekili olarak katıldıkları davada, hüküm giyilen sanık yakınları tarafından saldırıya uğradılar
Baro gençlik Meclisi bu saldırıyı; avukatlık mesleğinde,  savunmanın kutsallığına ve savunma hakkına doğrudan bir saldırı olduğunu belirtti.  "Avukatlık mesleği, adaletin sağlanmasının yani yargı erkinin üç saç ayağından biridir ve bu tür eylemler, hukukun üstünlüğünü zedelemekte ve savunma hakkını tehdit etmektedir." şeklinde hukuken temsil yetkisinin tehdit edildiğini belirtti.  Çanakkale Barosu ve Çanakkale Barosu Gençlik Meclisi, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada;  Tüm avukatların güvenliğinin sağlanması ve mesleki faaliyetlerinin özgürce yerine getirilebilmesi için gerekli önlemlerin öncelikle ve ivedilikle alınmasını talep ettiklerini ifade ettiler.    Avukat Şule Alemdar Başoğul ve Avukat Ebru Karaca'nın katılan vekili olarak bulundukları hüküm duruşması sonrasında sanık yakınları tarafından kendilerine yönelen saldırı girişimi olduğunu belirten baro meclisi; "Meslektaşlarımız Av. Şule Alemdar Başoğul ve Av. Ebru Karaca'nın katılan vekili olarak bulundukları hüküm duruşması sonrasında sanık yakınları tarafından kendilerine yönelen saldırı girişimini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Avukatlar, kanunlar çerçevesinde sadece hukukun yüklediği görevlerinin gereğini yerine getirmektedirler. Avukat, yargı görevi yapar ve yargının kurucu unsurlarındandır. Avukat, kutsal savunma hakkını ve makamını temsil eder. Avukat, dosyanın tarafı değil vatandaşın temsilcisidir. Bu saldırı, savunmanın kutsallığına ve savunma hakkına doğrudan bir saldırıdır. Avukatlık mesleği, adaletin sağlanmasının yani yargı erkinin üç sac ayağından biridir ve bu tür eylemler, hukukun üstünlüğünü zedelemekte ve savunma hakkını tehdit etmektedir" şeklinde kınama duyurusunda bulundular. 
Çanakkale Adliyesinde Av. Şule Alemdar Başoğul ve Av. Ebru Karaca'nın vekili olarak katıldıkları davada, hüküm giyilen sanık yakınları tarafından saldırıya uğradılar

Baro gençlik Meclisi bu saldırıyı; avukatlık mesleğinde,  savunmanın kutsallığına ve savunma hakkına doğrudan bir saldırı olduğunu belirtti.  "Avukatlık mesleği, adaletin sağlanmasının yani yargı erkinin üç saç ayağından biridir ve bu tür eylemler, hukukun üstünlüğünü zedelemekte ve savunma hakkını tehdit etmektedir." şeklinde hukuken temsil yetkisinin tehdit edildiğini belirtti. 

Çanakkale Barosu ve Çanakkale Barosu Gençlik Meclisi, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; 

Tüm avukatların güvenliğinin sağlanması ve mesleki faaliyetlerinin özgürce yerine getirilebilmesi için gerekli önlemlerin öncelikle ve ivedilikle alınmasını talep ettiklerini ifade ettiler. 

  Avukat Şule Alemdar Başoğul ve Avukat Ebru Karaca'nın katılan vekili olarak bulundukları hüküm duruşması sonrasında sanık yakınları tarafından kendilerine yönelen saldırı girişimi olduğunu belirten baro meclisi; "Meslektaşlarımız Av. Şule Alemdar Başoğul ve Av. Ebru Karaca'nın katılan vekili olarak bulundukları hüküm duruşması sonrasında sanık yakınları tarafından kendilerine yönelen saldırı girişimini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Avukatlar, kanunlar çerçevesinde sadece hukukun yüklediği görevlerinin gereğini yerine getirmektedirler. Avukat, yargı görevi yapar ve yargının kurucu unsurlarındandır. Avukat, kutsal savunma hakkını ve makamını temsil eder. Avukat, dosyanın tarafı değil vatandaşın temsilcisidir.

Bu saldırı, savunmanın kutsallığına ve savunma hakkına doğrudan bir saldırıdır. Avukatlık mesleği, adaletin sağlanmasının yani yargı erkinin üç sac ayağından biridir ve bu tür eylemler, hukukun üstünlüğünü zedelemekte ve savunma hakkını tehdit etmektedir" şeklinde kınama duyurusunda bulundular. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.