DARDANEL
Ton Reklam Genel

Hayata sosyal bir adım at sempozyumu gerçekleşti

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 21.10.2024 - 13:58, Güncelleme: 21.10.2024 - 14:01
 

Hayata sosyal bir adım at sempozyumu gerçekleşti

‘Hayata sosyal bir adım at’ projesi kapsamında Özel eğitimli bireyler ve ailelerine yönelik sempozyum gerçekleştirildi.
Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ‘Hayata sosyal bir adım at’ projesi kapsamında Özel eğitimli bireyler ve ailelerine yönelik sempozyum gerçekleştirildi. Çanakkale İl Özel İdaresi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, projenin amacının ebeveynlerin çocuklarını daha iyi anlamalarına yönelik olduğunu belirterek, “Hayata Sosyal Bir Adım At’ projesiyle ebeveynlerin çocuklarının özel ihtiyaçlarını, daha iyi anlamaları, eğitim ve terapi yöntemlerini doğru şekilde uygulayabilmeleri, bu sayede çocuklarının gelişimini en iyi şekilde destekleyebilmeleri, güncel bilimsel verilere erişerek bakım rolünden çıkıp sosyal hayata katılmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Bu değerli projeyle sadece özel eğitime ihtiyacı olan bireylere, sahip ebeveynlere değil, öğrenim imkanı bulamamış, yeterli mesleki bilgi ve beceriye ulaşamamış bireylere, tüm özel gereksinimli ve dezavantajlı bireylere eğitim imkanı verilerek öğrenen bireyden, öğrenen topluma dönüşüme katkı sunulmuştur. Müdürlüğümüz olarak her bireyin eğitime erişimini sağlamanın önceliğimiz olduğunu biliyor, özellikle dezavantajlı ve özel gereksinimli bireylerimizin bilinçli aileler ile iş birliği içinde hayata hazırlanması, toplumda var olabilmesi için atılan her adımı destekliyor. Böylesine önemli projelerin artarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.
‘Hayata sosyal bir adım at’ projesi kapsamında Özel eğitimli bireyler ve ailelerine yönelik sempozyum gerçekleştirildi.

Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ‘Hayata sosyal bir adım at’ projesi kapsamında Özel eğitimli bireyler ve ailelerine yönelik sempozyum gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Özel İdaresi Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, projenin amacının ebeveynlerin çocuklarını daha iyi anlamalarına yönelik olduğunu belirterek, “Hayata Sosyal Bir Adım At’ projesiyle ebeveynlerin çocuklarının özel ihtiyaçlarını, daha iyi anlamaları, eğitim ve terapi yöntemlerini doğru şekilde uygulayabilmeleri, bu sayede çocuklarının gelişimini en iyi şekilde destekleyebilmeleri, güncel bilimsel verilere erişerek bakım rolünden çıkıp sosyal hayata katılmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Bu değerli projeyle sadece özel eğitime ihtiyacı olan bireylere, sahip ebeveynlere değil, öğrenim imkanı bulamamış, yeterli mesleki bilgi ve beceriye ulaşamamış bireylere, tüm özel gereksinimli ve dezavantajlı bireylere eğitim imkanı verilerek öğrenen bireyden, öğrenen topluma dönüşüme katkı sunulmuştur. Müdürlüğümüz olarak her bireyin eğitime erişimini sağlamanın önceliğimiz olduğunu biliyor, özellikle dezavantajlı ve özel gereksinimli bireylerimizin bilinçli aileler ile iş birliği içinde hayata hazırlanması, toplumda var olabilmesi için atılan her adımı destekliyor. Böylesine önemli projelerin artarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.