17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Dardanos Tümülüsü turizme kazandırılacak

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 05.07.2024 - 16:04, Güncelleme: 05.07.2024 - 16:25
 

Dardanos Tümülüsü turizme kazandırılacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi; Antik Çağ’dan kalma olduğu bilinen ve özellikle Troas bölgesinde önemli bir yerleşim yeri olan Dardanos antik kentinin parçası Dardanos Tümülüsü için harekete geçti.
Geçtiğimiz Nisan Ayında yaptığımız haberlerle, bakımsızlığı ve gördüğü zararlar dolayısıyla konuyu  gündeme getirmiş;  tümülüsün içler acısı halini paylaşmıştık. Etrafta biriken çöpler;  boş şişe atıkları, yıkılmış duvarları ile otlar arasında atıl kalmış Dardanos Tümülüsü artık turizme kazandırılacak. ÇOMÜ; Dardanos Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan Tümülüs hakkında, Turizm Destinasyonu Oluşturma Çalıştayı gerçekleştirildi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya;  İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu ile Şube Müdürü Seda Ertuğrul katıldı. Çalıştayda, Dardanos Tümülüs’ünün amacına uygun olarak korunması ve turizme yönelik arkeolojik bir destinasyon oluşturulması kapsamında, alanında uzmanların görüş ve önerileri alınarak, tümülüs ve çevresinde bir çevre düzenlemesi gerçekleştirilmesi için bir eylem planı oluşturuldu.  Bu kapsamda, tümülüs ve çevresinin nitelikli bir turizm destinasyonu haline getirilmesi için bilgilendirme ve eğitim, altyapı ve hizmetler, etkinlikler ve festivaller, dijital tanıtım ile yerli ve yabancı turistin  çekilmesine karar verildi. Bu adımlarla, Dardanos Tümülüsü’nün tarihi ve arkeolojik önemini vurgulayarak, bölgenin aktif bir turizm destinasyonu haline getirilmesi sağlanacak. Eylem planının, önümüzdeki günlerde alanda gerçekleştirilecek saha ziyaretinde masaya yatırılması ve nihai şeklinin verilmesi kararlaştırıldı.         HABER:ENİSHAN KESKİN  
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi; Antik Çağ’dan kalma olduğu bilinen ve özellikle Troas bölgesinde önemli bir yerleşim yeri olan Dardanos antik kentinin parçası Dardanos Tümülüsü için harekete geçti.

Geçtiğimiz Nisan Ayında yaptığımız haberlerle, bakımsızlığı ve gördüğü zararlar dolayısıyla konuyu  gündeme getirmiş;  tümülüsün içler acısı halini paylaşmıştık. Etrafta biriken çöpler;  boş şişe atıkları, yıkılmış duvarları ile otlar arasında atıl kalmış Dardanos Tümülüsü artık turizme kazandırılacak.

ÇOMÜ; Dardanos Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan Tümülüs hakkında, Turizm Destinasyonu Oluşturma Çalıştayı gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya;  İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu ile Şube Müdürü Seda Ertuğrul katıldı.

Çalıştayda, Dardanos Tümülüs’ünün amacına uygun olarak korunması ve turizme yönelik arkeolojik bir destinasyon oluşturulması kapsamında, alanında uzmanların görüş ve önerileri alınarak, tümülüs ve çevresinde bir çevre düzenlemesi gerçekleştirilmesi için bir eylem planı oluşturuldu.

 Bu kapsamda, tümülüs ve çevresinin nitelikli bir turizm destinasyonu haline getirilmesi için bilgilendirme ve eğitim, altyapı ve hizmetler, etkinlikler ve festivaller, dijital tanıtım ile yerli ve yabancı turistin  çekilmesine karar verildi.

Bu adımlarla, Dardanos Tümülüsü’nün tarihi ve arkeolojik önemini vurgulayarak, bölgenin aktif bir turizm destinasyonu haline getirilmesi sağlanacak.

Eylem planının, önümüzdeki günlerde alanda gerçekleştirilecek saha ziyaretinde masaya yatırılması ve nihai şeklinin verilmesi kararlaştırıldı.

 

 

 

 

HABER:ENİSHAN KESKİN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.