17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Cumhuriyet meydanındaki ağaçlar yenileniyor

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 10.07.2024 - 11:49, Güncelleme: 10.07.2024 - 12:47
 

Cumhuriyet meydanındaki ağaçlar yenileniyor

Çanakkale Belediye Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve risk taşıdığı tespit edilen fıstık çamı ağaçlarının yerine yöremizde doğal olarak bulunan meşe ağaçları dikileceğini duyurmuştu. Çalışmalar bugün başladı.
Çanakkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz Cumhuriyet Meydanında bulunan fıstık çamı ağaçlarının tamamen kuruması, gövdelerinde oluşan çürümeler ve ağaç zararlısı böcekler tarafından ağaç gövdelerinin iç kısımlarında meydana gelen tahribatlar nedeniyle risk tespit edildiğini duyurmuştu. Devrilme olasılığı taşıyan 5 fıstık çamı ağacı için Orman Genel Müdürlüğünden onay alındığı ve kesim işleminin zorunlu hale geldiği duyurulmuştu. Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler, Cumhuriyet Meydanında ağaçların güvenle kaldırılması amacıyla çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında çürüyen ağaçlar bölgeden kaldırılarak yerine bölgeye uygun doğal olarak bulunan meşe ağaçları dikilecek.    HABER: ENİSHAN KESKİN
Çanakkale Belediye Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve risk taşıdığı tespit edilen fıstık çamı ağaçlarının yerine yöremizde doğal olarak bulunan meşe ağaçları dikileceğini duyurmuştu. Çalışmalar bugün başladı.

Çanakkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz Cumhuriyet Meydanında bulunan fıstık çamı ağaçlarının tamamen kuruması, gövdelerinde oluşan çürümeler ve ağaç zararlısı böcekler tarafından ağaç gövdelerinin iç kısımlarında meydana gelen tahribatlar nedeniyle risk tespit edildiğini duyurmuştu.

Devrilme olasılığı taşıyan 5 fıstık çamı ağacı için Orman Genel Müdürlüğünden onay alındığı ve kesim işleminin zorunlu hale geldiği duyurulmuştu. Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler, Cumhuriyet Meydanında ağaçların güvenle kaldırılması amacıyla çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında çürüyen ağaçlar bölgeden kaldırılarak yerine bölgeye uygun doğal olarak bulunan meşe ağaçları dikilecek.

 

 HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.