17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

ÇOMÜ’de yardım kampanyası başlatıldı

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 12.07.2024 - 14:49, Güncelleme: 12.07.2024 - 16:48
 

ÇOMÜ’de yardım kampanyası başlatıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, modern tıbbi cihazları bünyesine dâhil etmek için büyük bir yardım kampanyası başlattı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, ileri teknolojiyle tasarlanmış PET/BT kanser tarama ve Yapay Zekalı Modern MR cihazları kazandırılmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın sloganı "Senin Desteğin ile Daha Güçlü Bir Hastane" olarak belirlenirken, kampanyanın tanıtım lansmanı gerçekleşti. Tanıtım toplantısında konuşan Çanakkale İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, kampanyayı bir görev kampanyası olarak gördüğünü belirterek, “Ben bu bağış ve yardım kampanyasını bir görev kampanyası olarak görüyorum. Çanakkaleliler, burada hizmet edenler, burada doğmuş olanlar, burada mezun olanlar, üniversitesine sahip çıkmak durumunda. Eksiklerimiz olduğunun farkındayım. Devlette, üniversitede özelde eksiklerimizin olduğunun farkındayım ama bunları gidermek için elimizden geleni hep beraber yapmalıyız. Ben şimdiden emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Mehmet Akif Ersoy devlet hastanemizde 3 basamak oldu. İlçe hastanelerimiz güçlendi. Aile hekimlerimiz canlı başta çalışıyor ama üniversitede yerin etkisi ve yetkisi yatsınamaz” dedi.   Baştürk’ün ardından konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, hastanenin, Üniversitenin halka açılan kapısı olduğunu belirterek, “Bu noktada özellikle PET/BT ve MR cihazlarının temini için başlatmış olduğumuz kampanyamız için sizlerin karşısına çıktık. Bildiğiniz gibi sağlık her birimizin hayatında gerçekten önemli bir yer tutuyor. Özellikle hastalarımıza en doğru teşhis ve tedavi yöntemlerini hızlı ve etkin olarak uygulanması gerekiyor. Pek çok alanda olduğu gibi kanser vakalarında da özellikle bunun için de modern tıbbın modern teknolojinin bize sunduğu imkanları hocalarımızın bir yerde hizmetine, emrine vermek ve hastalarımıza hızlı bir şekilde müdahale etmek durumundayız. Çünkü hastane önemli, çünkü hastane üniversitemizin halka açılan ilk ve tek yüzü, en önemli yüzü. Bu nokta bizim için çok önemli. Dolayısıyla modern tıbbın gerektirdiği bu cihazlara hızlı bir şekilde sahip olmamız gerekiyor. Maalesef hastanemizde şu anda bu cihazlar mevcut değil. Binalarımız var. Nükleer tıp binası var. Cihazımız yok. MR içinde yenilemesi yapıldı. Yerimiz mevcut. Bu durum hem hastalarımızın hem sağlığına kavuşma sürecini uzatmakta hem de doktorlarımız gerçekten işlerini, konfor alanlarını olumsuz yönde motivasyonlarını etkilemekte.” İfadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ilk bağış ise Rektör Erenoğlu, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk ve Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün tarafından yapıldı.   HABER: ENİSHAN KESKİN    
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, modern tıbbi cihazları bünyesine dâhil etmek için büyük bir yardım kampanyası başlattı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, ileri teknolojiyle tasarlanmış PET/BT kanser tarama ve Yapay Zekalı Modern MR cihazları kazandırılmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın sloganı "Senin Desteğin ile Daha Güçlü Bir Hastane" olarak belirlenirken, kampanyanın tanıtım lansmanı gerçekleşti.

Tanıtım toplantısında konuşan Çanakkale İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, kampanyayı bir görev kampanyası olarak gördüğünü belirterek, “Ben bu bağış ve yardım kampanyasını bir görev kampanyası olarak görüyorum. Çanakkaleliler, burada hizmet edenler, burada doğmuş olanlar, burada mezun olanlar, üniversitesine sahip çıkmak durumunda. Eksiklerimiz olduğunun farkındayım. Devlette, üniversitede özelde eksiklerimizin olduğunun farkındayım ama bunları gidermek için elimizden geleni hep beraber yapmalıyız. Ben şimdiden emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Mehmet Akif Ersoy devlet hastanemizde 3 basamak oldu. İlçe hastanelerimiz güçlendi. Aile hekimlerimiz canlı başta çalışıyor ama üniversitede yerin etkisi ve yetkisi yatsınamaz” dedi.

 

Baştürk’ün ardından konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, hastanenin, Üniversitenin halka açılan kapısı olduğunu belirterek, “Bu noktada özellikle PET/BT ve MR cihazlarının temini için başlatmış olduğumuz kampanyamız için sizlerin karşısına çıktık. Bildiğiniz gibi sağlık her birimizin hayatında gerçekten önemli bir yer tutuyor. Özellikle hastalarımıza en doğru teşhis ve tedavi yöntemlerini hızlı ve etkin olarak uygulanması gerekiyor. Pek çok alanda olduğu gibi kanser vakalarında da özellikle bunun için de modern tıbbın modern teknolojinin bize sunduğu imkanları hocalarımızın bir yerde hizmetine, emrine vermek ve hastalarımıza hızlı bir şekilde müdahale etmek durumundayız. Çünkü hastane önemli, çünkü hastane üniversitemizin halka açılan ilk ve tek yüzü, en önemli yüzü. Bu nokta bizim için çok önemli. Dolayısıyla modern tıbbın gerektirdiği bu cihazlara hızlı bir şekilde sahip olmamız gerekiyor. Maalesef hastanemizde şu anda bu cihazlar mevcut değil. Binalarımız var. Nükleer tıp binası var. Cihazımız yok. MR içinde yenilemesi yapıldı. Yerimiz mevcut. Bu durum hem hastalarımızın hem sağlığına kavuşma sürecini uzatmakta hem de doktorlarımız gerçekten işlerini, konfor alanlarını olumsuz yönde motivasyonlarını etkilemekte.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya ilk bağış ise Rektör Erenoğlu, İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk ve Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün tarafından yapıldı.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.