17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

ÇOMÜ’DE mezuniyet heyecanı yaşandı

Eğitim (AA) - | 29.06.2024 - 09:06, Güncelleme: 29.06.2024 - 09:15
 

ÇOMÜ’DE mezuniyet heyecanı yaşandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen 2023-2024 dönemi mezuniyet töreni ile öğrencilerini uğurladı. Törene 7 bin 500 öğrenci ve akademisyenler, görkemli bir geçit töreni ile başladı.
Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, pandemi ve Kahramanmaraş depremleri gibi zorlu dönemlerde uzaktan eğitimle sürdürülen çalışmalara değindi. Üniversitenin ileriye dönük, yenilikçi ve sürdürülebilir vizyonunu vurgulayan Erenoğlu, öğrencilere evrensel değerleri benimseten, bilgiye dayalı ve eleştirel düşünebilen bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini belirtti. Erenoğlu, "Bugün burada toplandığımız bu stadyum, tarihin ve özgürlüğün simgesi olan Çanakkale'nin bağrında, eğitim ve bilimin ışığını yayma misyonumuzu sembolize etmektedir." dedi ve üniversitenin küresel ölçekte tanınırlığını artırma hedeflerini paylaştı. ÇOMÜ'nün Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Kalite Akreditasyon Programı ile kalite standartlarını sürekli iyileştirdiğini ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Erenoğlu, törenin sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Törene Çanakkale Vali Vekili Abdulkadir Duran, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve öğrenci velileri de katıldı. Bu anlamlı tören, öğrencilerin akademik başarılarını kutlamanın yanı sıra, Çanakkale'nin tarihî atmosferinde bilim ve ilerlemenin kutlandığı bir şölen oldu.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenen 2023-2024 dönemi mezuniyet töreni ile öğrencilerini uğurladı. Törene 7 bin 500 öğrenci ve akademisyenler, görkemli bir geçit töreni ile başladı.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, pandemi ve Kahramanmaraş depremleri gibi zorlu dönemlerde uzaktan eğitimle sürdürülen çalışmalara değindi. Üniversitenin ileriye dönük, yenilikçi ve sürdürülebilir vizyonunu vurgulayan Erenoğlu, öğrencilere evrensel değerleri benimseten, bilgiye dayalı ve eleştirel düşünebilen bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini belirtti.

Erenoğlu, "Bugün burada toplandığımız bu stadyum, tarihin ve özgürlüğün simgesi olan Çanakkale'nin bağrında, eğitim ve bilimin ışığını yayma misyonumuzu sembolize etmektedir." dedi ve üniversitenin küresel ölçekte tanınırlığını artırma hedeflerini paylaştı.

ÇOMÜ'nün Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Kalite Akreditasyon Programı ile kalite standartlarını sürekli iyileştirdiğini ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinde önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayan Erenoğlu, törenin sonunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Törene Çanakkale Vali Vekili Abdulkadir Duran, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Öznur Benderlioğlu Doğangün, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve öğrenci velileri de katıldı.

Bu anlamlı tören, öğrencilerin akademik başarılarını kutlamanın yanı sıra, Çanakkale'nin tarihî atmosferinde bilim ve ilerlemenin kutlandığı bir şölen oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.