17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

ÇOMÜ’de kurumsal bayramlaşma töreni

Eğitim (Haber Bülteni) - | 25.06.2024 - 14:09, Güncelleme: 25.06.2024 - 14:09
 

ÇOMÜ’de kurumsal bayramlaşma töreni

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde kurumsal bayramlaşma töreni yapıldı. Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; ÇOMÜ’nün eğitim –öğretim, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı noktasında hedeflerini açıkladı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Kurban Bayramı dolayısıyla Troia Kültür Merkezi Fuaye alanında bayramlaşma programı düzenlendi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun da bulunduğu programa tüm akademik ve idari personel katıldı. Akademik ve idari kadro ile tek tek bayramlaşan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün eğitim –öğretim, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı noktasındaki hedeflerini açıkladı.  YÖKAK Kurumsal Akreditasyonda sona doğru 2021 Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil edilen sayılı üniversiteler arasında yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin tam akreditasyon sürecinde sona gelindiğini açıkladı.  Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; ‘’Kurum olarak eğitim –öğretim, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı noktasında özellikle uluslararasılaşma hedefli ve kalite odaklı YÖKAK Kurumsal Akreditasyon hedefimiz hızlı ve etkin bir şekilde devam ediyor. Değerlendirme takımımızda belli oldu. Oryantasyonları tamamlandı. Temmuz ayının başında bir değerlendirme süreci olacak. Yapılacak saha ziyaretleri için toplantılar sürüyor. 2021 yılında hak ettiğimiz 2 yıllık koşullu akreditasyonu, tam akreditasyona tamamlayacağız. Bu bizim için çok önemli Çünkü YÖK artık profesyonel bir sürece geçti. Personel, akademik personel hem de dışarıdan atamalar hem de bütçe dağılımları konusunda ulusal akreditasyonların gelecekte etkin olacağı söylemiyor. Artık program akreditasyonlarında da her yıl ve her fakülteden 2 programın akreditasyon olmasını hedef koyduk. Çok çok yakın gelecekte bütçe, personel ve öğrenci alımında akredite olan programlara pozitif ayrımcılık yapılacağı YÖK’teki toplantılarda bu açık açık ifade ediliyor. Artık olay artı bir değer olmaktan çıktı, tercih edilir noktasına geldi. Bu üniversitelerin uluslararası sıralamasında da akradite program sayısı çok önemli. Araştırma ve geliştirme kısmında özellikle yine akademisyenlerimizin son dönemde TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayıları üst seviyelerde. Dış kaynaklı fonlardan yararlanma sayısı ve miktarı arttı. Uluslararası online toplantılara üst yönetici olarak yetişemiyoruz. Bu güzel bir şey. Verimli bir yaz dönemi ve ARGE kısmında ve eğitimin hazırlanması ve planlanması noktasında açık kapı felsefesiyle üniversitemizi katılımcılık ilkesiyle yönetimde katılımcılık ilkesiyle hep birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Bundan önceki ve sonraki tüm katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi. Katılımın yoğun olduğu bayramlaşma töreninde kurum içi birlik ve beraberlik örneği sergilendi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde kurumsal bayramlaşma töreni yapıldı. Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; ÇOMÜ’nün eğitim –öğretim, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı noktasında hedeflerini açıkladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Kurban Bayramı dolayısıyla Troia Kültür Merkezi Fuaye alanında bayramlaşma programı düzenlendi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun da bulunduğu programa tüm akademik ve idari personel katıldı.

Akademik ve idari kadro ile tek tek bayramlaşan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün eğitim –öğretim, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı noktasındaki hedeflerini açıkladı.

 YÖKAK Kurumsal Akreditasyonda sona doğru

2021 Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil edilen sayılı üniversiteler arasında yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin tam akreditasyon sürecinde sona gelindiğini açıkladı. 

Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu; ‘’Kurum olarak eğitim –öğretim, araştırma geliştirme ve toplumsal katkı noktasında özellikle uluslararasılaşma hedefli ve kalite odaklı YÖKAK Kurumsal Akreditasyon hedefimiz hızlı ve etkin bir şekilde devam ediyor.

Değerlendirme takımımızda belli oldu. Oryantasyonları tamamlandı. Temmuz ayının başında bir değerlendirme süreci olacak. Yapılacak saha ziyaretleri için toplantılar sürüyor. 2021 yılında hak ettiğimiz 2 yıllık koşullu akreditasyonu, tam akreditasyona tamamlayacağız. Bu bizim için çok önemli Çünkü YÖK artık profesyonel bir sürece geçti. Personel, akademik personel hem de dışarıdan atamalar hem de bütçe dağılımları konusunda ulusal akreditasyonların gelecekte etkin olacağı söylemiyor. Artık program akreditasyonlarında da her yıl ve her fakülteden 2 programın akreditasyon olmasını hedef koyduk. Çok çok yakın gelecekte bütçe, personel ve öğrenci alımında akredite olan programlara pozitif ayrımcılık yapılacağı YÖK’teki toplantılarda bu açık açık ifade ediliyor. Artık olay artı bir değer olmaktan çıktı, tercih edilir noktasına geldi. Bu üniversitelerin uluslararası sıralamasında da akradite program sayısı çok önemli.

Araştırma ve geliştirme kısmında özellikle yine akademisyenlerimizin son dönemde TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayıları üst seviyelerde. Dış kaynaklı fonlardan yararlanma sayısı ve miktarı arttı. Uluslararası online toplantılara üst yönetici olarak yetişemiyoruz. Bu güzel bir şey.

Verimli bir yaz dönemi ve ARGE kısmında ve eğitimin hazırlanması ve planlanması noktasında açık kapı felsefesiyle üniversitemizi katılımcılık ilkesiyle yönetimde katılımcılık ilkesiyle hep birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Bundan önceki ve sonraki tüm katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Katılımın yoğun olduğu bayramlaşma töreninde kurum içi birlik ve beraberlik örneği sergilendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.