17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Cevatpaşa Toki’de yıkım çalışması devam ediyor

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 23.06.2024 - 15:42, Güncelleme: 23.06.2024 - 17:11
 

Cevatpaşa Toki’de yıkım çalışması devam ediyor

Çanakkale merkez ilçede yapımı Esenler’de bulunan eski SGK hastanesi yanındaki 52 dönümlük arazide süren 509 konutluk “Cevatpaşa Toki” projesinde yıkım çalışmaları devam ediyor.
TOKİ; 2020 yılının Ocak Ayı’nda Merkez İlçedeki Esenler Mahallesi’nde vatandaşları ev sahibi yapmak için 509 konut ve 25 dükkân yapacağını duyurdu.   Duyuru sonrası çekilen kuralarla 534 kişinin isimleri belirlendi. 600 iş gününde teslim edilmesi gereken ve eski sgk hastanesi yanındaki 52 dönüm arazide devam eden inşaat; Çanakkale Belediyesi tarafından 9 Mayıs 2023 tarihinde ruhsatsız olduğu için mühürlendi.  Çalışmalar inşaatın Mühürlenmesine rağmen devam etti; firmaya para cezası da kesildi. Yüklenici firma, belediyenin mühürleme ve idari para cezasının iptali için Çanakkale 2.İdare Mahkemesine başvurdu. Mahkeme yüklenici firmanın başvurusunu reddeti. Firmanın Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz da reddedildi. Ruhsatsız inşa edilen ve havaalanı mania planına aykırı olan 6 katlı yapıların bazı bloklarının üst katlarında başlayan yıkım çalışması devam ediyor. Çalışma kapsamında bir katın tamamen yıkıldığı ve bir alt kata geçildiği görüldü. Toki’den konuya ilişkin hala daha resmi bir açıklama yapılmadı. Yıkılan katlarda yapılması planlanan dairelerin hak sahiplerinin olup olmadığı ise kent gündemindeki yerini koruyor. HABER: ENİSHAN KESKİN    
Çanakkale merkez ilçede yapımı Esenler’de bulunan eski SGK hastanesi yanındaki 52 dönümlük arazide süren 509 konutluk “Cevatpaşa Toki” projesinde yıkım çalışmaları devam ediyor.

TOKİ; 2020 yılının Ocak Ayı’nda Merkez İlçedeki Esenler Mahallesi’nde vatandaşları ev sahibi yapmak için 509 konut ve 25 dükkân yapacağını duyurdu.   Duyuru sonrası çekilen kuralarla 534 kişinin isimleri belirlendi.

600 iş gününde teslim edilmesi gereken ve eski sgk hastanesi yanındaki 52 dönüm arazide devam eden inşaat; Çanakkale Belediyesi tarafından 9 Mayıs 2023 tarihinde ruhsatsız olduğu için mühürlendi.  Çalışmalar inşaatın Mühürlenmesine rağmen devam etti; firmaya para cezası da kesildi.

Yüklenici firma, belediyenin mühürleme ve idari para cezasının iptali için Çanakkale 2.İdare Mahkemesine başvurdu. Mahkeme yüklenici firmanın başvurusunu reddeti. Firmanın Bursa Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz da reddedildi.

Ruhsatsız inşa edilen ve havaalanı mania planına aykırı olan 6 katlı yapıların bazı bloklarının üst katlarında başlayan yıkım çalışması devam ediyor. Çalışma kapsamında bir katın tamamen yıkıldığı ve bir alt kata geçildiği görüldü.

Toki’den konuya ilişkin hala daha resmi bir açıklama yapılmadı.

Yıkılan katlarda yapılması planlanan dairelerin hak sahiplerinin olup olmadığı ise kent gündemindeki yerini koruyor.

HABER: ENİSHAN KESKİN

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.