17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çarşı'da çöp toplama uygulaması başlıyor

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 24.07.2024 - 11:34, Güncelleme: 25.07.2024 - 09:57
 

Çarşı'da çöp toplama uygulaması başlıyor

Çanakkale Belediyesi, kentin göbeği olan ve yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği çarşı bölgesi için atıkların saatli olarak toplanması adına yeni bir uygulama başlattı.
Çanakkale’nin en gözde mahallelerinden birisi olan kentlilerin alışveriş ve sosyalleşme alanlarının içerisinde bulunduğu aynı zamanda tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Kemalpaşa mahallesi içerisinde bulunan çarşı bölgesi için atıkların saatli olarak toplanması adına yeni uygulama başlıyor. Çanakkale Belediyesi tarafından 1 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak olan uygulama kapsamında, evsel/ambalaj atık toplama saatlerine göre esnaf ve bölge yaşayanlarının atıklarını araç geçmeden 5 dk önce hazır olarak konteyner ya da mukavemeti yüksek çöp poşeti ile araca teslim edecekler. Hazırlanan program kapsamında, evsel atıklar için 06.30, 11.00,16.00,20.00,02.00 saatleri Ambalaj atıkları için ise 11.00, 16.00,20.00 saatlerinde gerçekleşecek. Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Özgü Erol, gerçekleşecek uygulamanın Kemalpaşa mahallesi için güzel bir çalışma olacağını belirterek, “Kemalpaşa Mahallemiz, Çanakkale'nin Gözbebeği Mahallesi. Özellikle insan yoğunluğunun, insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu bölge. Mahalle esnafımızın böyle bir ihtiyacı vardı. Belli saatlerde çöplerimizi çıkartarak mahallemizi daha temiz hale getirmeye çalışacağız. Öncülüğünü Çanakkale Belediyemizin yaptığı, Temizlik işleri Müdürlüğümüzün yaptığı bir çalışma olacak. 1 Ağustos itibariyle başlıyor. Özellikle turizm mahallesi olan Kemalpaşa'mızda güzel bir çalışma olacak. Yerinde bir çalışma olacak. Rut planı belli. Giriş çıkış saatleri belli. Bununla alakalı 5 dakika öncesinde esnafımız ve oturan mahalle sakinlerimiz çöplerini çıkartarak mahallemizi daha temiz, daha yaşanabilir bir ortam haline, mahalle haline getirmeye çalışacağız.” İfadelerine yer verdi. Öte yandan Muhtar Erol, uygulama kapsamına mahalleliden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyerek, “Çanakkale halkımız, Kemalpaşa halkımız bilinçli bir halk. Çok güzel tepkiler, çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çünkü belirli olan saatlerde bizim insanımız, bizim mahallelimiz dikkat edecektir. Böylelikle daha temiz bir Çanakkale, daha güzel, daha yaşanabilir bir Çanakkale olacağız. Bu yüzden mahallemiz bu konuda duyarlı olacaktır.” dedi.     HABER: ENİSHAN KESKİN  
Çanakkale Belediyesi, kentin göbeği olan ve yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği çarşı bölgesi için atıkların saatli olarak toplanması adına yeni bir uygulama başlattı.

Çanakkale’nin en gözde mahallelerinden birisi olan kentlilerin alışveriş ve sosyalleşme alanlarının içerisinde bulunduğu aynı zamanda tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Kemalpaşa mahallesi içerisinde bulunan çarşı bölgesi için atıkların saatli olarak toplanması adına yeni uygulama başlıyor.

Çanakkale Belediyesi tarafından 1 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak olan uygulama kapsamında, evsel/ambalaj atık toplama saatlerine göre esnaf ve bölge yaşayanlarının atıklarını araç geçmeden 5 dk önce hazır olarak konteyner ya da mukavemeti yüksek çöp poşeti ile araca teslim edecekler.

Hazırlanan program kapsamında, evsel atıklar için 06.30, 11.00,16.00,20.00,02.00 saatleri Ambalaj atıkları için ise 11.00, 16.00,20.00 saatlerinde gerçekleşecek.

Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Özgü Erol, gerçekleşecek uygulamanın Kemalpaşa mahallesi için güzel bir çalışma olacağını belirterek, “Kemalpaşa Mahallemiz, Çanakkale'nin Gözbebeği Mahallesi. Özellikle insan yoğunluğunun, insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu bölge. Mahalle esnafımızın böyle bir ihtiyacı vardı. Belli saatlerde çöplerimizi çıkartarak mahallemizi daha temiz hale getirmeye çalışacağız. Öncülüğünü Çanakkale Belediyemizin yaptığı, Temizlik işleri Müdürlüğümüzün yaptığı bir çalışma olacak. 1 Ağustos itibariyle başlıyor. Özellikle turizm mahallesi olan Kemalpaşa'mızda güzel bir çalışma olacak. Yerinde bir çalışma olacak. Rut planı belli. Giriş çıkış saatleri belli. Bununla alakalı 5 dakika öncesinde esnafımız ve oturan mahalle sakinlerimiz çöplerini çıkartarak mahallemizi daha temiz, daha yaşanabilir bir ortam haline, mahalle haline getirmeye çalışacağız.” İfadelerine yer verdi.

Öte yandan Muhtar Erol, uygulama kapsamına mahalleliden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyerek, “Çanakkale halkımız, Kemalpaşa halkımız bilinçli bir halk. Çok güzel tepkiler, çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çünkü belirli olan saatlerde bizim insanımız, bizim mahallelimiz dikkat edecektir. Böylelikle daha temiz bir Çanakkale, daha güzel, daha yaşanabilir bir Çanakkale olacağız. Bu yüzden mahallemiz bu konuda duyarlı olacaktır.” dedi.

 

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.