17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de yeni MR Cihazı hizmet vermeye başladı

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 12.07.2024 - 10:37, Güncelleme: 12.07.2024 - 16:47
 

Çanakkale’de yeni MR Cihazı hizmet vermeye başladı

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesini ziyaret ederek vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayan ikinci MR cihaz odasında incelemelerde bulundu
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Halil Gürkan Çoban’ın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, MR cihaz odasında incelemelerde bulundu. Yüksek çözünürlükteki görüntü kalitesiyle teşhis ve tedavi hizmetlerinde daha etkin bir hizmete erişimi sağlayan Yapay zeka destekli MR cihazı hakkında Vali İlhami Aktaş’a Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser tarafından bilgi verildi. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser, yeni cihazın hasta çekimlerinin geçtiğimiz günlerde başladığını belirterek, “Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemize ikinci MR cihazımızı kazandırmış bulunmaktayız. Bizim aylık tek cihazda MR çekimimiz haftanın 7 günü 24 saati çekimle olmakla birlikte günlük 150-200 çekim arasında yapıyorduk. Tabii bu kadar yoğun çekimin sebebi Çanakkale'nin nüfusunun artması, aynı zamanda bizim hekim kadromuzun güçlenmesiyle bu MR istem sayıları çok artmaya başlamıştı ve randevu gün sürelerimiz uzamaya başlamıştı. Biz de buna çözüm olarak hastanemize ikinci MR cihazının kazandırılmasıyla ilgili bir takım girişimlerde bulunduk. Bunu Sayın Valimizle, Sayın Sağlık Müdürümüzle, Sağlık Bakanlığımızla görüştük ve ikinci MR cihazının onayını aldık. Yaklaşık 3-4 haftalık kısa bir sürede de bu MR cihazının kurulumu yapıldı. İlk hasta çekimleri de yapılmaya başlandı. Bu MR cihazımız son teknolojiyle donatılmış, yapay zeka desteği içeren Normal bir MR cihazına göre daha kısa sürede çekim yapan, daha kalite görüntü veren, özellikle çekimler için olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir cihaz. Bu cihazın hastanemize kazandırılmasıyla ildeki MR randevularındaki uzamış gün sayıları kısa bir süre içerisinde, çok kısa günlere düşecek.” İfadelerine yer verdi. İkinci MR cihazının Çanakkale’mize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, Çanakkale’mize ve hastanemize hayırlı olmasını diledi. Sağlık personeline çalışmalarında başarılar dileyen Vali İlhami Aktaş, tedavi için gelen vatandaşlarla bir süre görüşerek geçmiş olsun ve acil şifa temennisinde bulundu. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yapay zeka destekli ve yüksek görüntü kalitesine kısa sürede ulaşabilen yeni MR cihazı, Çanakkale halkının hizmetine sunuldu. Hastaneye kazandırılan bu yeni cihazın, MR çekimleri için randevu sürelerini kısaltması hedefleniyor.   HABER: ENİSHAN KESKİN
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesini ziyaret ederek vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayan ikinci MR cihaz odasında incelemelerde bulundu

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Halil Gürkan Çoban’ın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, MR cihaz odasında incelemelerde bulundu.

Yüksek çözünürlükteki görüntü kalitesiyle teşhis ve tedavi hizmetlerinde daha etkin bir hizmete erişimi sağlayan Yapay zeka destekli MR cihazı hakkında Vali İlhami Aktaş’a Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser tarafından bilgi verildi.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser, yeni cihazın hasta çekimlerinin geçtiğimiz günlerde başladığını belirterek, “ Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemize ikinci MR cihazımızı kazandırmış bulunmaktayız. Bizim aylık tek cihazda MR çekimimiz haftanın 7 günü 24 saati çekimle olmakla birlikte günlük 150-200 çekim arasında yapıyorduk. Tabii bu kadar yoğun çekimin sebebi Çanakkale'nin nüfusunun artması, aynı zamanda bizim hekim kadromuzun güçlenmesiyle bu MR istem sayıları çok artmaya başlamıştı ve randevu gün sürelerimiz uzamaya başlamıştı. Biz de buna çözüm olarak hastanemize ikinci MR cihazının kazandırılmasıyla ilgili bir takım girişimlerde bulunduk. Bunu Sayın Valimizle, Sayın Sağlık Müdürümüzle, Sağlık Bakanlığımızla görüştük ve ikinci MR cihazının onayını aldık. Yaklaşık 3-4 haftalık kısa bir sürede de bu MR cihazının kurulumu yapıldı. İlk hasta çekimleri de yapılmaya başlandı. Bu MR cihazımız son teknolojiyle donatılmış, yapay zeka desteği içeren Normal bir MR cihazına göre daha kısa sürede çekim yapan, daha kalite görüntü veren, özellikle çekimler için olmazsa olmaz diyebileceğimiz bir cihaz. Bu cihazın hastanemize kazandırılmasıyla ildeki MR randevularındaki uzamış gün sayıları kısa bir süre içerisinde, çok kısa günlere düşecek.” İfadelerine yer verdi.

İkinci MR cihazının Çanakkale’mize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, Çanakkale’mize ve hastanemize hayırlı olmasını diledi.

Sağlık personeline çalışmalarında başarılar dileyen Vali İlhami Aktaş, tedavi için gelen vatandaşlarla bir süre görüşerek geçmiş olsun ve acil şifa temennisinde bulundu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yapay zeka destekli ve yüksek görüntü kalitesine kısa sürede ulaşabilen yeni MR cihazı, Çanakkale halkının hizmetine sunuldu. Hastaneye kazandırılan bu yeni cihazın, MR çekimleri için randevu sürelerini kısaltması hedefleniyor.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.