17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de Son 6 Ayda 773 işletme kapandı

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 13.07.2024 - 10:58, Güncelleme: 13.07.2024 - 16:47
 

Çanakkale’de Son 6 Ayda 773 işletme kapandı

Enflasyonun yükselmesi ve döviz kurlarının artışı, işletme sahiplerini zor durumda bırakarak birçok iş yerinin kapanmasına neden oldu.
Çanakkale İl Genelinde son 6 ay içerisinde 773 işletme kapılarını kapatırken, aynı dönemde bin 651 yeni işletme ise faaliyete geçti. Elde edilen veriler esnafların yaşadıkları ekonomik zorlukların bir örneği olurken, birçok işletme sahibi, artan maliyetler ve azalan müşteri talebi karşısında zorlu bir mücadele veriyor. Bu verilere göre bir ortalama ele alındığında sene sonuna kadar kapanan işletme sayısının bin 500’leri geçeceği öngörülüyor.  
Enflasyonun yükselmesi ve döviz kurlarının artışı, işletme sahiplerini zor durumda bırakarak birçok iş yerinin kapanmasına neden oldu.

Çanakkale İl Genelinde son 6 ay içerisinde 773 işletme kapılarını kapatırken, aynı dönemde bin 651 yeni işletme ise faaliyete geçti.

Elde edilen veriler esnafların yaşadıkları ekonomik zorlukların bir örneği olurken, birçok işletme sahibi, artan maliyetler ve azalan müşteri talebi karşısında zorlu bir mücadele veriyor.

Bu verilere göre bir ortalama ele alındığında sene sonuna kadar kapanan işletme sayısının bin 500’leri geçeceği öngörülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.