17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de geniş katılımlı roman çalıştayı düzenlenecek

Kültür/Sanat (Haber Merkezi) - | 04.06.2024 - 16:56, Güncelleme: 04.06.2024 - 16:56
 

Çanakkale’de geniş katılımlı roman çalıştayı düzenlenecek

Romanların sorunları, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan Roman derneklerinin katılımıyla, Çanakkale’de düzenlenecek olan Çalıştay’da konuşulacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de çalıştaya katılması bekleniyor.
Çanakkale’de Temmuz ayının ilk haftasında Türkiye’deki Roman derneklerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştayda Romanların, eğitim, istihdam, barınma, sağlık ve sosyal hizmetler alanında yaşadıkları sorunlar ve buna yönelik çözüm önerileri masaya yatırılacak. Çanakkale Roman Dernekleri ve Federasyonu’nun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren Roman derneklerinden yöneticiler katılacak. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de çalıştaya katılmak üzere Çanakkale’ye gelmesi bekleniyor. Düzenlenecek çalıştay hakkında Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Muhtaroğlu Ton Tv’ye yaptığı açıklamada, “Türkiye genelindeki biliyorsunuz resmi olarak baktığımızda 8 milyona yakın roman vatandaşı var. Gayrı resmi olarak da 12 milyon roman vatandaşı var. Bunların daha iyi hizmet alabilmeleri için ve öncelikle burada konuşulacak olan konulardan bir tanesi işte eylem planları olacak, saha raporları olacak. Bunları Genel Başkanımız Özgür Özel'e sunacağız. 5-6-7 Temmuz arası ya da 4-5-6 Temmuz araları diye hesaplıyoruz İsmet Güneşhan’la birlikte. Çanakkale'de büyük bir roman buluşması olacak. Bu buluşma gerçekten Türkiye'de ses getirecek. Zaten şöyle baktığımızda Hacı Ramazan Muhtaroğlu'nun roman dernekleri konfederasyonu genel başkanı olarak Çanakkale'de, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek tarafından koordinatör olarak atanması zaten örnek teşkil etti. Bu Türkiye'de bir ilk olmuş oldu. Bunların hepsinin genel başkanımız ve roman vatandaşlarımızla birlikte güçlü bir şekilde 24 ilin federasyon başkanları ve dernek başkanlarıyla ve Çanakkale'deki Romanların katılımıyla güçlü bir çalıştay olacağını düşünüyoruz.” Dedi.   HABER: ENİSHAN KESKİN
Romanların sorunları, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan Roman derneklerinin katılımıyla, Çanakkale’de düzenlenecek olan Çalıştay’da konuşulacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de çalıştaya katılması bekleniyor.

Çanakkale’de Temmuz ayının ilk haftasında Türkiye’deki Roman derneklerinin katılımıyla geniş kapsamlı bir çalıştay düzenlenecek.

Çalıştayda Romanların, eğitim, istihdam, barınma, sağlık ve sosyal hizmetler alanında yaşadıkları sorunlar ve buna yönelik çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Çanakkale Roman Dernekleri ve Federasyonu’nun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren Roman derneklerinden yöneticiler katılacak.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de çalıştaya katılmak üzere Çanakkale’ye gelmesi bekleniyor.

Düzenlenecek çalıştay hakkında Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Hacı Ramazan Muhtaroğlu Ton Tv’ye yaptığı açıklamada, “Türkiye genelindeki biliyorsunuz resmi olarak baktığımızda 8 milyona yakın roman vatandaşı var. Gayrı resmi olarak da 12 milyon roman vatandaşı var. Bunların daha iyi hizmet alabilmeleri için ve öncelikle burada konuşulacak olan konulardan bir tanesi işte eylem planları olacak, saha raporları olacak. Bunları Genel Başkanımız Özgür Özel'e sunacağız. 5-6-7 Temmuz arası ya da 4-5-6 Temmuz araları diye hesaplıyoruz İsmet Güneşhan’la birlikte. Çanakkale'de büyük bir roman buluşması olacak. Bu buluşma gerçekten Türkiye'de ses getirecek. Zaten şöyle baktığımızda Hacı Ramazan Muhtaroğlu'nun roman dernekleri konfederasyonu genel başkanı olarak Çanakkale'de, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek tarafından koordinatör olarak atanması zaten örnek teşkil etti. Bu Türkiye'de bir ilk olmuş oldu. Bunların hepsinin genel başkanımız ve roman vatandaşlarımızla birlikte güçlü bir şekilde 24 ilin federasyon başkanları ve dernek başkanlarıyla ve Çanakkale'deki Romanların katılımıyla güçlü bir çalıştay olacağını düşünüyoruz.” Dedi.

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.