17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale’de amatör dalış merkezi açılacak

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 27.08.2024 - 13:41, Güncelleme: 27.08.2024 - 16:23
 

Çanakkale’de amatör dalış merkezi açılacak

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Troya Kültür Yolu festivali kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyalarında vatandaşlara anı dalışı yapabilecekleri merkez için çalışmalarını sürdürüyor.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda batan savaş gemilerinin bulunduğu Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nın ardından kentlilere dalışı sevdirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Kent merkezinde bulunan Anadolu Hamidiye tabyalarında alan düzenleme çalışması gerçekleştiren alan başkanlığı, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Troya Kültür Yolu festivali kapsamında kentlilere amatör dalış yaptırmayı hedefliyor. Festival kapsamında katılımcılar, 2 metre derinliğe koyulacak olan Abide, Seyit Onbaşı ve Truva atı gibi kent simgelerine anı dalışı gerçekleştirecek. Öte yandan edinilen bilgiye göre, festivalin ardından da bölgede bulunan dalış merkezinin kalıcı hale getirilerek amatör dalış merkezi haline getirilmesi görüşülüyor.  
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Troya Kültür Yolu festivali kapsamında Anadolu Hamidiye Tabyalarında vatandaşlara anı dalışı yapabilecekleri merkez için çalışmalarını sürdürüyor.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda batan savaş gemilerinin bulunduğu Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nın ardından kentlilere dalışı sevdirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Kent merkezinde bulunan Anadolu Hamidiye tabyalarında alan düzenleme çalışması gerçekleştiren alan başkanlığı, önümüzdeki günlerde başlayacak olan Troya Kültür Yolu festivali kapsamında kentlilere amatör dalış yaptırmayı hedefliyor. Festival kapsamında katılımcılar, 2 metre derinliğe koyulacak olan Abide, Seyit Onbaşı ve Truva atı gibi kent simgelerine anı dalışı gerçekleştirecek.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, festivalin ardından da bölgede bulunan dalış merkezinin kalıcı hale getirilerek amatör dalış merkezi haline getirilmesi görüşülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.