17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Çanakkale plajları bu yılda mavi bayraklı

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 02.07.2024 - 12:05, Güncelleme: 02.07.2024 - 16:23
 

Çanakkale plajları bu yılda mavi bayraklı

Çanakkale Belediyesi tarafından 2015 yılından bu yana sahil kesimlerinde Mavi Bayrak sayısını arttırarak sürdürebilirliği sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların sonucunda bu yıl da yaz sezonu boyunca Barış Plajı, Mega Beach Belediye Halk Plajı ile Güzelyalı ve Dardanos Belediye Halk Plajı'nda, Mavi Bayrak dalgalanmaya devam edecek.
Uluslararası standartlardaki plajlara verilen Mavi Bayrak için Güzelyalı Belediye Halk Plajı'nda tören düzenlendi. Açılış konuşmaları ile başlayan programda ilk olarak söz alan TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Kordinatör Vekili Yetkin Karabinali, Çanakkale’de 13 plajın mavi bayrak aldığını belirtti. Karabinali, “2024 yılı itibariyle Çanakkale il sınırları içerisinde 8'i halk plajı, 5'i tesis plajı olmak üzere toplam 13 plaj Mavi Bayrak ödülünü almaya hak kazanmıştır. Türkiye genelinde ise 2024 yılı itibariyle 567 plaj, 27 marina, 9 bireysel yat ve 18 turizm teknesi ödüle layık görülmüştür. Tabii mavi bayrak konusunda ülkemizin dünya genelinde de yüksek bir temsiliyet değeri bulunmaktadır. Türkiye bu sene mavi bayrakta dünya genelinde dünya üçüncüsüdür.” İfadelerine yer verdi. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ise çevre duyarlılığı konusuna vurgu yaptı. Başkan Erkek konuşmasında, “ Bizim Çanakkale'deki dört plajımız ve bu plajların merkezde yerleşim yerlerin içinde olması da ayrıca bir önem arz ediyor. Mavi bayraklı olması çok önemli. Çanakkale il genelinde 13 mavi bayrağımız var. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı yükseltmek hepimiz için önemli olacak. Çevre bilincini, çevre duyarlılığını, bu sorumluluğu arttırmak hepimizin görevi. Yalnızca denizimizin tek başına suyunun temiz olması değil, sahillerimiz, kıyılarımız, sularımız, ağaçlarımız, ormanlarımız. Aslında hepimiz bu ekosistemin bir parçasıyız ve ekosistem hakkı artık dünyada gelecek nesillerin bir hakkı olarak görülüyor. Daha doğmamış nesillerin. Çünkü onların sağlıklı bir dünyada, sağlıklı bir çevrede doğup büyüme hakları var. Biz bu hakka saygı duymamız lazım. Ekosistem hakkını korumamız gerekiyor. Çanakkale çok müstesna bir coğrafya. Her şeyiyle, boğazıyla, kıyılarıyla, biliyorsunuz biz kıyı uzunluğu ikinci büyük iliz Türkiye'de. Birinci Muğla, ikinci Çanakkale. Kaz Dağları'yla dünyada en der yaşam alanlarından biridir. Kaz Dağları. Tarım arazileriyle, ormanıyla, her şeyiyle müstesna bir coğrafya ve bu coğrafyayı gözümüzün bebeği gibi korumamız, tertemiz yapmamız lazım.” Dedi. Açılış konuşmalarının ardından, Güzelyalı'ya getirilen Mavi Bayrak, Çanakkale Belediyespor yüzücüleri tarafından Başkan Erkek’e teslim edildi. Başkan Erkek, yüzücülerden aldığı Mavi Bayrak'ı, Güzelyalı Halk Plajı'nda göndere çekti.       HABER: ENİSHAN KESKİN  
Çanakkale Belediyesi tarafından 2015 yılından bu yana sahil kesimlerinde Mavi Bayrak sayısını arttırarak sürdürebilirliği sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaların sonucunda bu yıl da yaz sezonu boyunca Barış Plajı, Mega Beach Belediye Halk Plajı ile Güzelyalı ve Dardanos Belediye Halk Plajı'nda, Mavi Bayrak dalgalanmaya devam edecek.

Uluslararası standartlardaki plajlara verilen Mavi Bayrak için Güzelyalı Belediye Halk Plajı'nda tören düzenlendi.

Açılış konuşmaları ile başlayan programda ilk olarak söz alan TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Kordinatör Vekili Yetkin Karabinali, Çanakkale’de 13 plajın mavi bayrak aldığını belirtti. Karabinali, “2024 yılı itibariyle Çanakkale il sınırları içerisinde 8'i halk plajı, 5'i tesis plajı olmak üzere toplam 13 plaj Mavi Bayrak ödülünü almaya hak kazanmıştır. Türkiye genelinde ise 2024 yılı itibariyle 567 plaj, 27 marina, 9 bireysel yat ve 18 turizm teknesi ödüle layık görülmüştür. Tabii mavi bayrak konusunda ülkemizin dünya genelinde de yüksek bir temsiliyet değeri bulunmaktadır. Türkiye bu sene mavi bayrakta dünya genelinde dünya üçüncüsüdür.” İfadelerine yer verdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ise çevre duyarlılığı konusuna vurgu yaptı. Başkan Erkek konuşmasında, “ Bizim Çanakkale'deki dört plajımız ve bu plajların merkezde yerleşim yerlerin içinde olması da ayrıca bir önem arz ediyor. Mavi bayraklı olması çok önemli. Çanakkale il genelinde 13 mavi bayrağımız var. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı yükseltmek hepimiz için önemli olacak. Çevre bilincini, çevre duyarlılığını, bu sorumluluğu arttırmak hepimizin görevi. Yalnızca denizimizin tek başına suyunun temiz olması değil, sahillerimiz, kıyılarımız, sularımız, ağaçlarımız, ormanlarımız. Aslında hepimiz bu ekosistemin bir parçasıyız ve ekosistem hakkı artık dünyada gelecek nesillerin bir hakkı olarak görülüyor. Daha doğmamış nesillerin. Çünkü onların sağlıklı bir dünyada, sağlıklı bir çevrede doğup büyüme hakları var. Biz bu hakka saygı duymamız lazım. Ekosistem hakkını korumamız gerekiyor. Çanakkale çok müstesna bir coğrafya. Her şeyiyle, boğazıyla, kıyılarıyla, biliyorsunuz biz kıyı uzunluğu ikinci büyük iliz Türkiye'de. Birinci Muğla, ikinci Çanakkale. Kaz Dağları'yla dünyada en der yaşam alanlarından biridir. Kaz Dağları. Tarım arazileriyle, ormanıyla, her şeyiyle müstesna bir coğrafya ve bu coğrafyayı gözümüzün bebeği gibi korumamız, tertemiz yapmamız lazım.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, Güzelyalı'ya getirilen Mavi Bayrak, Çanakkale Belediyespor yüzücüleri tarafından Başkan Erkek’e teslim edildi.

Başkan Erkek, yüzücülerden aldığı Mavi Bayrak'ı, Güzelyalı Halk Plajı'nda göndere çekti.

 

 

 

HABER: ENİSHAN KESKİN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.