17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Besici bayramdan umduğunu bulamadı

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 18.06.2024 - 16:07, Güncelleme: 18.06.2024 - 16:07
 

Besici bayramdan umduğunu bulamadı

Kurban Bayramının 3. gününde kurbanlıklar elde kaldı. Çanakkale’de besiciler, kurbanlıklarının büyük bölümünü satamadı.
Bütün umutlarını Kurban Bayramına bağlayan besiciler, hayal kırıklığı yaşıyor. Çanakkale’de Kurban Bayramının 3. gününde besiciler, bu sene umduğunu bulamadı. Hayat pahalılığı, emekli maaşlarının düşük olması, alım gücünün düşmesi neticesinde bu sene kurbanlıklara ilgi azaldı. Yıl boyunca yem, saman ve diğer maliyetlerini karşılayarak yetiştirdikleri hayvanları besicilerin ellerinde kaldı. Besici perişan Merkeze bağlı köy ve ilçelerden gelen besiciler, bu yıl satışlarının geçtiğimiz yıl Kurban Bayramına kıyasla büyük oranda düştüğünü ifade ettiler. Serhat Öz; ‘’Hayvan satışları geçen seneye göre düşüktü. Çok hayvan vardı. Herkes hayvanını topladı götürdü. İstediğimizi bulamadık. Umduğumuzu bulamadık’’ dedi Ahmet Aydemir, ‘’Çok bozuktu. 3 tezgahım vardı 3’ü de boş. Üçünü de satamadık. Hepsi elimizde kaldı malların. Daha iki tezgahım Kepez'de var. Bir tane Ezine'de var. Satışlar çok bozuk. Herkes diyor ki maaş alamadık. Satana ucuz, alana pahalı geliyor. İşte bu işler böyle. Görüyorsunuz’’ dedi. Bir diğer besici ise kurban pazarındaki kesim yerindeki hizmetin satışlarını olumsuz etkilediğini belirterek, ‘’Ekonominin kötü olması satışlarımızı kötü etkiledi. Ancak burada verilen kesim hizmeti de kötü. Kesimler hijyenik değil vatandaş hizmet kötü olduğu için buradan hayvan almak istemedi. Eti batırıyorlar, et çöp oluyor. Bu yüzden de mal satamıyoruz burada. O yüzden kalan mallarımı saracağım akşamüstü götüreceğim’’ dedi.   HABER: HÜLYA SERTÇE  
Kurban Bayramının 3. gününde kurbanlıklar elde kaldı. Çanakkale’de besiciler, kurbanlıklarının büyük bölümünü satamadı.

Bütün umutlarını Kurban Bayramına bağlayan besiciler, hayal kırıklığı yaşıyor.

Çanakkale’de Kurban Bayramının 3. gününde besiciler, bu sene umduğunu bulamadı.

Hayat pahalılığı, emekli maaşlarının düşük olması, alım gücünün düşmesi neticesinde bu sene kurbanlıklara ilgi azaldı.

Yıl boyunca yem, saman ve diğer maliyetlerini karşılayarak yetiştirdikleri hayvanları besicilerin ellerinde kaldı.

Besici perişan

Merkeze bağlı köy ve ilçelerden gelen besiciler, bu yıl satışlarının geçtiğimiz yıl Kurban Bayramına kıyasla büyük oranda düştüğünü ifade ettiler.

Serhat Öz; ‘’Hayvan satışları geçen seneye göre düşüktü. Çok hayvan vardı. Herkes hayvanını topladı götürdü. İstediğimizi bulamadık. Umduğumuzu bulamadık’’ dedi

Ahmet Aydemir, ‘’Çok bozuktu. 3 tezgahım vardı 3’ü de boş. Üçünü de satamadık. Hepsi elimizde kaldı malların. Daha iki tezgahım Kepez'de var. Bir tane Ezine'de var. Satışlar çok bozuk. Herkes diyor ki maaş alamadık. Satana ucuz, alana pahalı geliyor. İşte bu işler böyle. Görüyorsunuz’’ dedi.

Bir diğer besici ise kurban pazarındaki kesim yerindeki hizmetin satışlarını olumsuz etkilediğini belirterek, ‘’Ekonominin kötü olması satışlarımızı kötü etkiledi. Ancak burada verilen kesim hizmeti de kötü. Kesimler hijyenik değil vatandaş hizmet kötü olduğu için buradan hayvan almak istemedi. Eti batırıyorlar, et çöp oluyor. Bu yüzden de mal satamıyoruz burada. O yüzden kalan mallarımı saracağım akşamüstü götüreceğim’’ dedi.

 

HABER: HÜLYA SERTÇE

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.