17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Berberler pazar günleri kapalı olacak

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 06.07.2024 - 15:47, Güncelleme: 06.07.2024 - 16:49
 

Berberler pazar günleri kapalı olacak

Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Çanakkale’deki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı.
Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Söz konusu uygulama 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girerken valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere, idari yaptırım uygulanacağı duyuruldu. “Üyelerimizin yüzde 95’i hafta tatilinin Pazar günü olmasını istedi” Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin, bu konunun Çanakkale’de yeni bir uygulama olmadığına değinerek tatil gününün Pazar günü olarak belirlendiğini açıkladı. Başkan Engin açıklamasında, “Bu bugün önümüze çıkan bir durum değil. Bu Çanakkale'de 2017 bu yana getirdiğimiz ve Türkiye'deki bütün sektör temsilcilerinin istediği ve devletin de artık buna kulak verdiği ve onayladığı bir durum oldu. Yüzde 95 oranında Çanakkale'de sektör temsilcileri tatil gününün pazar günü olmasını istiyorlar. Dolayısıyla isteğin bu kadar yüksek oranda olması nedeniyle de sayın valimiz pazar günlerinin bu sektör temsilcilerine tatil olması gerektiğini ve uygulamanın iş yeri açmamanın pazar günü olması gerektiğini onayladı ve 1 Temmuz itibariyle de başladı.” dedi. “Hizmet kalitesi artacaktır” Başkan Engin, sözlerinin devamında uygulamanın birçok konuda önemli olduğunu vurgulayarak, “Bizim sektörümüzde o kadar çok personel ihtiyacı var ki işte şartların cazip olmaması nedeniyle sektöre katılım olmuyor. Ben inanıyorum bu ve buna benzer uygulamalar. Bu sektöre katılımları arttıracaktır. Ben bunu toplumsal bağların, aile bağlarının güçlenmesi anlamında çok değerli buluyorum açıkçası. Yani zihinsel ve bedensel olarak daha dinç olacağımızı bu moralle daha kaliteli hizmet vereceğimizi düşünen taraftayım.” ifadelerine yer verdi. “Hizmet alamayacağız endişesine kapılmayın” Öte yandan Başkan Engin, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, “Nasıl hizmet alacağız endişesine kapılmayın. Bu konuda sorun yaşayan, hizmet almak isteyen. Tüketici varsa benimle iletişime geçebilir. Görecekler ki onların ne olacak şimdi bizim. Halimiz sorusuna çok kolayca bir cevap bulabileceğiz. Sorun yaşayan, aklında bir sorusu olan olursa. Lütfen Çanakkale Berberler Kuaförler Odası'na danışsın.” dedi. HABER: ENİSHAN KESKİN
Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Çanakkale’deki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı.

Ticaret Bakanlığı, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerileri değerlendirerek berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Söz konusu uygulama 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girerken valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen işletmelere, idari yaptırım uygulanacağı duyuruldu.

“Üyelerimizin yüzde 95’i hafta tatilinin Pazar günü olmasını istedi”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çanakkale Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Engin, bu konunun Çanakkale’de yeni bir uygulama olmadığına değinerek tatil gününün Pazar günü olarak belirlendiğini açıkladı. Başkan Engin açıklamasında, “Bu bugün önümüze çıkan bir durum değil. Bu Çanakkale'de 2017 bu yana getirdiğimiz ve Türkiye'deki bütün sektör temsilcilerinin istediği ve devletin de artık buna kulak verdiği ve onayladığı bir durum oldu. Yüzde 95 oranında Çanakkale'de sektör temsilcileri tatil gününün pazar günü olmasını istiyorlar. Dolayısıyla isteğin bu kadar yüksek oranda olması nedeniyle de sayın valimiz pazar günlerinin bu sektör temsilcilerine tatil olması gerektiğini ve uygulamanın iş yeri açmamanın pazar günü olması gerektiğini onayladı ve 1 Temmuz itibariyle de başladı.” dedi.

“Hizmet kalitesi artacaktır”

Başkan Engin, sözlerinin devamında uygulamanın birçok konuda önemli olduğunu vurgulayarak, “Bizim sektörümüzde o kadar çok personel ihtiyacı var ki işte şartların cazip olmaması nedeniyle sektöre katılım olmuyor. Ben inanıyorum bu ve buna benzer uygulamalar. Bu sektöre katılımları arttıracaktır. Ben bunu toplumsal bağların, aile bağlarının güçlenmesi anlamında çok değerli buluyorum açıkçası. Yani zihinsel ve bedensel olarak daha dinç olacağımızı bu moralle daha kaliteli hizmet vereceğimizi düşünen taraftayım.” ifadelerine yer verdi.

“Hizmet alamayacağız endişesine kapılmayın”

Öte yandan Başkan Engin, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, “Nasıl hizmet alacağız endişesine kapılmayın. Bu konuda sorun yaşayan, hizmet almak isteyen. Tüketici varsa benimle iletişime geçebilir. Görecekler ki onların ne olacak şimdi bizim. Halimiz sorusuna çok kolayca bir cevap bulabileceğiz. Sorun yaşayan, aklında bir sorusu olan olursa. Lütfen Çanakkale Berberler Kuaförler Odası'na danışsın.” dedi.

HABER: ENİSHAN KESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.