17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

Bayram Çanakkale merkezde buruk geçti

Özel Haber (Haber Bülteni) - | 24.06.2024 - 17:50, Güncelleme: 24.06.2024 - 17:57
 

Bayram Çanakkale merkezde buruk geçti

Turizmcileri memnun eden 9 günlük Kurban Bayramı tatili Çanakkale’de kıyı destinasyonlarına ilgiyi artırırken şehir merkezinde turizmciyi hayal kırıklığına uğrattı. Adalar ve Assos sahil bandı dışında bayram buruk geçti Turizmcileri memnun eden 9 günlük Kurban Bayramı tatili Çanakkale’de kıyı destinasyonlarına ilgiyi artırırken şehir merkezinde turizmciyi hayal kırıklığına uğrattı. Adalar ve Assos sahil bandı dışında bayram buruk geçti
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin Çanakkale turizmine yansımalarını değerlendirdi. Ramazan Bayramında Çanakkale ve bölgesinin ciddi anlamda turist çekerek rekorlara imza attığını ifade eden Çelik; Kurban Bayramında aynı bereketi göremediklerini kaydetti.    Kurban Bayramı tatilinde iç Pazar müşterisini Yunanistan’a kaptırdıklarını belirten Çelik, Adalar ve sahil bandında doluluğun %100’lere ulaşırken şehir merkezinde düşük kaldığını söyledi.  İç Pazar müşterisini Yunanistan kaptı ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Çelik; Çanakkale merkeze daha fazla müşteri çekmek için ürün çeşitliliğinin artması gerektiğini vurgulayarak; ‘’ Geçtiğimiz Ramazan Bayramında Çanakkale ve bölgesinde turizm açısından rekorlara imza atıldı. Kurban Bayramında beklentimiz bu yöndeydi ama yüzümüze çarpan en önemli gerçek Yunan Adalarının Türk müşterisini çekmesi oldu. İç Pazar müşterisini Kurban Bayramında Yunanistan’a kaptırdık.  Adalar ve Assos doldu taştı Çanakkale boş kaldı Kendi bölgemizde ise Kurban Bayramı tatilinde Adalardaki tatil noktalarının güzelliği gastronomimizin zenginliği, Assos bölgesinde sahil bandındaki otellerimizin tam kapasite doluluğa ulaşmasına sebep oldu. Fakat şehir merkezinde beklendiği gibi olmadı maalesef. Çanakkale merkezde turizm Ramazan  Bayramına göre Kurban Bayramı daha buruk  geçti. Sayılarımız düşüktü. Yaz mevsiminin gelmesi ile İnsanların deniz-güneş-kum tatili yapmak istemesinden dolayı şehir merkezi istediğimiz sayılara ulaşamadı. Gelibolu Yarımadasında çıkan yangın da bu anlamda etkili oldu.  Şehir merkezinde ürün çeşitliliğini daha fazla artırmamız gerekiyor’’ dedi. HABER: HÜLYA SERTÇE  
Turizmcileri memnun eden 9 günlük Kurban Bayramı tatili Çanakkale’de kıyı destinasyonlarına ilgiyi artırırken şehir merkezinde turizmciyi hayal kırıklığına uğrattı. Adalar ve Assos sahil bandı dışında bayram buruk geçti Turizmcileri memnun eden 9 günlük Kurban Bayramı tatili Çanakkale’de kıyı destinasyonlarına ilgiyi artırırken şehir merkezinde turizmciyi hayal kırıklığına uğrattı. Adalar ve Assos sahil bandı dışında bayram buruk geçti

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik; 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin Çanakkale turizmine yansımalarını değerlendirdi.

Ramazan Bayramında Çanakkale ve bölgesinin ciddi anlamda turist çekerek rekorlara imza attığını ifade eden Çelik; Kurban Bayramında aynı bereketi göremediklerini kaydetti.   

Kurban Bayramı tatilinde iç Pazar müşterisini Yunanistan’a kaptırdıklarını belirten Çelik, Adalar ve sahil bandında doluluğun %100’lere ulaşırken şehir merkezinde düşük kaldığını söyledi.

 İç Pazar müşterisini Yunanistan kaptı

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Çelik; Çanakkale merkeze daha fazla müşteri çekmek için ürün çeşitliliğinin artması gerektiğini vurgulayarak; ‘’ Geçtiğimiz Ramazan Bayramında Çanakkale ve bölgesinde turizm açısından rekorlara imza atıldı. Kurban Bayramında beklentimiz bu yöndeydi ama yüzümüze çarpan en önemli gerçek Yunan Adalarının Türk müşterisini çekmesi oldu. İç Pazar müşterisini Kurban Bayramında Yunanistan’a kaptırdık.


 Adalar ve Assos doldu taştı Çanakkale boş kaldı

Kendi bölgemizde ise Kurban Bayramı tatilinde Adalardaki tatil noktalarının güzelliği gastronomimizin zenginliği, Assos bölgesinde sahil bandındaki otellerimizin tam kapasite doluluğa ulaşmasına sebep oldu. Fakat şehir merkezinde beklendiği gibi olmadı maalesef. Çanakkale merkezde turizm Ramazan  Bayramına göre Kurban Bayramı daha buruk  geçti. Sayılarımız düşüktü. Yaz mevsiminin gelmesi ile İnsanların deniz-güneş-kum tatili yapmak istemesinden dolayı şehir merkezi istediğimiz sayılara ulaşamadı. Gelibolu Yarımadasında çıkan yangın da bu anlamda etkili oldu.  Şehir merkezinde ürün çeşitliliğini daha fazla artırmamız gerekiyor’’ dedi.

HABER: HÜLYA SERTÇE

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.