DARDANEL
Ton Reklam Genel

Başkan Erkek ifadeye çağrıldı

Anamanşet (Haber Bülteni) - | 21.10.2024 - 15:34, Güncelleme: 21.10.2024 - 15:34
 

Başkan Erkek ifadeye çağrıldı

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 2018 yılında milletvekilliği döneminde; dönemin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı “Tayyipler Alemi” karikatürünü yeniden paylaşması nedeni ile hakim karşısına çıktı.
Hakkında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davasında yargılanan Erkek, Çanakkale 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.  O dönem açılan davada, milletvekili olduğu için yargılanmayan Erkek, milletvekilliğinin bitmesi nedeni ile yeniden açılan dosyada ifadesini verdi. İfade verdikten sonra açıklamalarda bulunan Erkek, paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında olduğununum altını çizerek; “Genel başkan yardımcısı olduğum dönemde, genel başkanımızın paylaştığı bir karikatürü biz de paylaştık. Bu, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğimiz bir konuydu ve bu yüzden hakkımızda dava açıldı. Yöneticiler ve politikacılar en sert eleştirileri ve karikatürleri dahi göğüslemek zorundadır. Sonuç olarak, bu tür durumlara açık olmamız gerekiyor. Bizim için bu konu tamamen ifade özgürlüğüne dayanıyor. Bugün de bu dosya için buradayım”dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 2018 yılında milletvekilliği döneminde; dönemin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı “Tayyipler Alemi” karikatürünü yeniden paylaşması nedeni ile hakim karşısına çıktı.
Hakkında açılan “Cumhurbaşkanına hakaret” davasında yargılanan Erkek, Çanakkale 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.
 O dönem açılan davada, milletvekili olduğu için yargılanmayan Erkek, milletvekilliğinin bitmesi nedeni ile yeniden açılan dosyada ifadesini verdi.
İfade verdikten sonra açıklamalarda bulunan Erkek, paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında olduğununum altını çizerek; “Genel başkan yardımcısı olduğum dönemde, genel başkanımızın paylaştığı bir karikatürü biz de paylaştık. Bu, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğimiz bir konuydu ve bu yüzden hakkımızda dava açıldı. Yöneticiler ve politikacılar en sert eleştirileri ve karikatürleri dahi göğüslemek zorundadır. Sonuç olarak, bu tür durumlara açık olmamız gerekiyor. Bizim için bu konu tamamen ifade özgürlüğüne dayanıyor. Bugün de bu dosya için buradayım”dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.